Baskan Yalçin Açiklamasi 'Borçsuz Kulübüz, Siyaset Yapmadik, Altyapida Sampiyon Takimiz'

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, sportif konularda 3 konuya azami hassasiyet gösterdiklerini ve bunda da basarili olduklarini söyledi.

TFF Bölge Müdürü ve ASKF Kayseri Baskani Mutlu Önal’in yani sira Talas Belediyespor Kulüp Baskani Yunus Iloglu, Erciyes38 FK Baskani Ahmet Dirgenali ve yönetim kurulu üyeleriyle Futbol Il Temsilcisi Mehmet Yücel ve Talasgücü Belediyespor teknik direktörü Halil Aslan’in tesekkür plaketi takdim etmek için yaptigi ziyarette konusan Baskan Yalçin, sportif çalismalarda üç konuya yogunlasarak is yaptiklarini anlatarak “Birincisi köyümüzün, sehrimizin çocuklarinin yeteneklerini gösterebilecegi bir ortam hazirlamaya özen gösterdik. Bunu da U14 ve U18 takimlarimizin Türkiye sampiyonu, diger alt yas takimlarimizin da bölge sampiyonu olmasiyla yaptigimizi düsünüyoruz. Ikincisi kimseye borçlu olmayalim dedik. Ne kulübümüz, ne de belediyemiz veya yöneticilerimiz töhmet altinda kalsin istemedik Bu konuda Halil hocama ayrica tesekkür ediyorum, gerektiginde elini tasin altina koydu. Geldigimiz noktada Türkiye’de borcu olmayan 8 profesyonel takimdan biriyiz ve takimi da borçsuz olarak devrediyoruz. Üçüncüsü de benim için çok önemli bir konu olan, sporu ve çocuklarimizi hiçbir zaman siyasete bulastirmadik. Futbol ile siyaseti bir araya getirdiniz mi siyasetin de sonu olur futbolun da” dedi.

“Altyapi devam edecek”

Baskan Yalçin, “450 ögrencimizi de altyapimizda yetistirmeye devam ediyoruz. Biz bundan sonra Talas Belediyespor olarak yolumuza devam edecegiz. Hiçbir oyuncumuz veya ailesi sikintiya girmesin. Amatör ruhla devam edecegiz.” diyen Baskan Yalçin, sözlerini söyle tamamladi: “Destek olmak isteyen is insani veya müteahhit olursa elbette buyursun gelsin. Hem profesyonel hem de amatör takimlarimiz hazir. Takimimizdaki görev alan yöneticisinden futbolcusuna herkese basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Baskanim bizleri gururlandirdiniz”

Ziyarette konusan ASKF Baskani ve TFF Bölge Müdürü Mutlu Önal da, “Bu takim, iki defa Türkiye sampiyonu olarak bizi gururlandirdi. U19, U14 Türkiye sampiyonu oldu ve bu amatör camiayi ve TFF Bölge Müdürü olarak beni çok mutlu etti. Burada büyük emekleriniz var, Yunus baskanimizin, Halil hocanin emekleri çok. Geçen sene Türkiye’de binlerce takim arasinda basari siralamasinda ilk besteyiz. Ilk beste Talasspor’un altyapisinin olmasi beni gururlandirdi baskanim. Isiniz gücünüz rast gelsin. Profesyonel takimi da 3. Lig’e çikartan baskanimdir, baskanimin ekibi ve Halil hocamdir. Bu takim BAL’da sampiyon oldu. Sizlerin verdigi emegi çogu insan yapmadi. Bunu en iyi bilen insanlardan birisi benim. Bu süreçte de Talas Belediyespor artik Erciyes38 FK ama ayrimiz gayrimiz yok. Bu takim sizin, hepimizin, bu takim Kayserinin ben amatör spor kulüpleri olarak 165 bin lisans sporcunun 105 tane futbol takiminin 7 tane bölge müdürü olarak size tesekkür ediyorum. Siz de yine bu takimin yaninda olacaksiniz buna da yürekten inaniyorum” dedi.

“Kayseri’ye profesyonel takim kazandirdik”

Ardindan konusan Talas Belediyespor Kulübü Baskani Yunus Iloglu ise Baskan Yalçin’in hiçbir zaman emeklerini esirgemedigini belirterek, “Takim kuralim dedi kurduk, sampiyon olduk. Altyapiyi iyilestirelim dedi iyilestirdik ve 2019’dan 2024 yilina kadar birçok basarilar kazandik. Türkiye sampiyonluklari elde ettik. A takimimizi BAL’dan 3. Lig’e çikarttik. Kayseri’ye profesyonel bir takim kazandirdik. Erciyes38 Futbol Kulübü’nün alacagi her türlü basari bizi onurlandiracak gururlandiracak. Çünkü buraya atilan tohumlarin yesermesinde bizim de emegimiz var” diye konustu.

Dirgenali’den Baskan Yalçin’a tesekkür

Erciyes38 FK Baskani Ahmet Dirgenali de Kayseri’nin sporuna bu takimi daha ilerilere götürmek için bu bayragi devir alacaklarini ifade ederek, “Niyetimiz halis. Yönetimimizle elimizden geleni yapacagiz. Bir üst lige çikarmaya çalisacagiz. Hepimiz için hayirlisi olacak insallah. Baskanim size simdiye kadar verdiginiz emekler için çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

“Zorluklari hep birlikte asarak bugüne geldik”

Talasgücü Belediyespor eski teknik direktörü Halit Aslan, kulüpte zorluklari asarak elde edilen basarilara dikkat çekerek sunlari söyledi:

“3. Lig’e çikartmak nasip oldu. Burada da en büyük pay sizin. Allah razi olsun. Hiçbir gün siz ve kulüp baskanimiz Yunus Iloglu emeginizi esirgemediniz. Toprak bir sahadan, otobüs kulübesinde soyunan bir takimdan 3. Lig’de tesisi olan altyapisi ayni sekilde basaridan basariya kosan Türkiye’de ilk bese ulasan bir takim haline getirdik. Sag olsun bundan sonra da Ahmet baskanim, Mutlu baskanim devraldilar. Bu bir bayrak yarisi insallah bundan sonrasinda Erciyes38 FK’ya gönülden basarilar dileriz. Üstümüze vazife olarak ne düserse her zaman için elimizi tasin altina atmaya hazir oldugumuzu da bildiririz.”

Konusmalarin ardindan TFF Bölge Müdürü ve ASKF Kayseri Baskani Mutlu Önal ve beraberindekiler Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a spora verdigi desteklerden dolayi plaket takdim ederek tesekkür etti. Programda ayrica Talas Belediyespor Baskani Yunus Iloglu ve Talasgücü Belediyespor eski teknik direktörü Halil Aslan’a tesekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA