Manisa BBSK'da 'Satranç' Ile 'Akil Ve Zeka Oyunlari' Bransi Açiliyor

Manisa Büyüksehir Belediyespor Kulübü, kentte yasayan daha fazla genç ve çocuga dokunabilmek için brans sayisini arttiriyor. Bu kapsamda Manisa BBSK Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Köseli ile Matematik Ögretmeni Kuzey Simsek arasinda Satranç ile Akil ve Zekâ Oyunlari branslarinin faaliyetlerine baslamasi için protokol imzalandi.

Manisa Büyüksehir Belediyespor Kulübü; Aticilik ve Avcilik, Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Dagcilik, Izcilik, Judo, Güres, Karate, Okçuluk, Tenis, Voleybol ve Yüzme olmak üzere toplam 14 bransta faaliyetlerini sürdürüyor. Bu 14 bransin yanina, imzalanan protokolle 2 yeni dal daha eklendi. Manisa BBSK Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Köseli ile Matematik Ögretmeni Kuzey Simsek arasinda yeni branslarin faaliyetlerine baslamasi için protokol imzalandi. Imza törenine Manisa BBSK Yönetim Kurulu Üyelerinden Eray Durukan da katildi.

Manisali çocuklar ve gençlerin problemler karsisinda farkli ve özgün stratejiler gelistirmesini saglayacak Akil ve Zekâ Oyunlari ile Satranç branslari imzalanan protokolle kuruldu. Protokol kapsaminda Matematik Ögretmeni Kuzey Simsek, Akil ve Zeka Oyunlari ile Satranç Branslari Koordinatörü olarak görev yapacak.

Tüm Manisali çocuklari kulübe davet etti

Akil ve Zeka Oyunlari ile Satranç Branslarindan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Köseli kulüp bünyesine eklenen yeni branslar ile çocuklarin zekâ potansiyelini tanimasi ve gelistirmesini hedeflediklerini vurguladi. Köseli, “Manisa Büyüksehir Belediyespor Kulübü olarak daha fazla çocuga dokunabilmek için mevcut branslarimiza iki brans daha ekliyoruz. Çocuklarimizin stratejik düsünme yeteneklerini gelistirecegine inandigimiz Akil ve Zekâ Oyunlari ile Satranç branslarinda da faaliyetlerimize basliyoruz. Kulüp olarak çocuklarimizin yeteneklerini gelistirebilecegi, dogru davranis ve becerileri en verimli sekilde kazanabilecegi egitim ortamlarini hazirlamaya devam edecegiz. Akil ve Zekâ Oyunlari’nin yaninda Satranç bransi ile çocuklarin zekâ potansiyelini tanimasi ve gelistirmesini, problemler karsisinda farkli ve özgün stratejiler gelistirmesini, hizli ve dogru karar vermesini ve problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum gelistirmesini hedefliyoruz. Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Ferdi Zeyrek’in de gönülden tebrik ettigi Dünya Satranç tarihinin en genç ’Büyük Usta’ listesinde yer alan 13 yasindaki Yagiz Kaan Erdogmus gibi sporcularimizin bünyemizden çikmasi için her çocugumuzu Akil ve Zekâ Oyunlari ile Satranç branslariyla tanistirmak istiyoruz. Bu dogrultuda Matematik Ögretmeni Sayin Kuzey Simsek’in koordinasyonunda faaliyete geçirecegimiz Akil ve Zekâ Oyunlari ile Satranç branslarina tüm çocuklarimizi bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA