Kitalararasi Yüzen Antalyasporlulardan 1 Altin Ve 1 Bronz

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafinda düzenlenen 36. Samsung Bogaziçi Kitalararasi Yüzme Yarisi, Istanbul’da gerçeklesti. Asya’dan Avrupa’ya kulaç atan Antalyaspor yüzme takimi sporcularindan Atakan Ercan genel klasman birincisi olarak tarihi bir basariya imza atarken; takim arkadasi Mevlüt Efe Güler ise üçüncü olarak bronz madalya kazanan sporcu oldu.

Istanbul’da gerçeklesen, benzersiz rotasi ile dünyanin her kösesinden basarili yüzücülerin ilgi gösterdigi yarista; 1967 erkek, 869 kadin olmak üzere toplam 2836 yüzücü bogazin serin sularinda siralama mücadelesi verdi. Yarista , 45.27’lik derece elde eden 2007 dogumlu Antalyasporlu yüzücü Atakan Ercan, “Erkekler Genel Klasman Birincisi” olarak altin madalya kazanan oldu. Ercan, bu basarisi ile geçtigimiz ay Avusturya’nin baskenti Viyana’da düzenlenen 2024 Avrupa Gençler Açik Su Yüzme Sampiyonasinda kazandigi üçüncülügün üzerine bir uluslararasi basari daha ekleyerek gelisimini tasdikledi.

Atakan Ercan gibi Istanbul’da uluslararasi arenaya çikan bir diger Antalyasporlu Mevlüt Efe Güler ise 45:40’lik derecesi ile Genel Klasmanda üçüncü oldu. Kendi yas grubunda ise ikinci olan 2008 dogumlu Güler, Genel Klasmanda elde ettigi bu üçüncülükle bronz madalya kazanarak basarilarina bir yenisini daha ekledi.

Istanbul’da gösterdikleri performansla “Kitalararasi Yüzücü” unvaninin da sahipleri olan genç kulaçlar, yeni yarislar için hazirliklarina Antalya’da devam ediyor.

Kaynak: İHA