Erciyes Uluslararasi Yol Bisiklet Yarislari Tamamlandi

Türkiye’de bisikletin merkezi haline gelen Kayseri Erciyes, dünyanin dört bir yanindan profesyonel sporcularin katildigi uluslararasi yol bisiklet yarisina ev sahipligi yapti. Yaris programinda konusan Erciyes A.S Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman, “Insallah daha nice yarislar yapacagiz, daha nice sportif basarilarla halkimizin karsisina çikacagiz” dedi.

Uluslararasi Dünya Bisiklet Birligi takviminde bulunan Erciyes Uluslararasi Yol Bisiklet Yaris serisi, Türkiye Kayseri Büyüksehir Belediyesi is birligi ve Develi Belediyesi, Erciyes A.S., Spor A.S. Erciyes Yüksek Irtifa ve Spor Turizmi Dernegi destekleri ile gerçeklestirildi.

Bisiklet yarislarina Türkiye basta olmak üzere, Isviçre, Avusturalya, Ingiltere, Japonya, Ukrayna, Venezuela, Iran, Eritre, Kazakistan’dan 66 profesyonel sporcu katildi.

Yarislar Grand Prix Soganli ve Grand Prix Kaisareia olmak üzere iki farkli etapta düzenlendi.

Bisikletçiler Ilk gün gerçeklesen GP Soganli etabinda 113 km uzunlugundaki parkurda ter döktü. Kayseri’nin tarihi dogal güzellikleri barindiran bölgeler içerisinde gerçeklesen Uluslararasi bisiklet yarislari ikinci gününde Grand Prix Kaisareia etabi ile devam etti. 128 kilometre uzunlugundaki bu zorlu parkurun startini AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cingi, Erciyes A.S Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci verdi. Cumhuriyet Meydani’ndan baslayan yarislar Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapi’da sona erdi. Müsabakalar sonunda Victoire Hiroshima takimindan Avusturyali sporcu Dyball Benjamin birinci, Türkiye Bisiklet Milli Takimi’ndan Burak ABAY ikinci, IBB Spor Kulübünden Eritreli sporcu Petros Mengs üçüncü geldi. Müsabakalar sonunda düzenlenen ödül töreni ile sporculara madalya ve kupalari Kayseri Büyüksehir Belediye Genel Sekreter Yardimcisi ve Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Kayseri Il Jandarma Komutan Yardimcisi Ismet Demirgürelli, Kayseri Erciyes A.S. Genel Müdürü Zafer Aksehirlioglu tarafindan takdim edildi. Yol bisiklet yarislarinin yaninda Erciyes’te dag bisikleti müsabakalari da düzenlendi.

Kayseri MTB Cup’ta mücadele eden kadin ve erkek sporcular zorlu parkuru tamamlamak için ter döktü. Yarislar sonunda düzenlenen tören ile ödülleri takdim edildi. Yarisma programinda konusan Kayseri Büyüksehir Belediye Genel Sekreter Yardimcisi ve Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman; Kayseri Erciyes’i bisikletin merkezi olarak niteleyerek, “Bir yarisin daha sonuna geldik. Daha dogrusu 3 yarisin daha sonuna geldik. Cumartesi, pazar, hafta sonu yine dolu dolu yarislarla geçti. Büyüksehir Belediyemizin, Erciyes A.S.’mizin ve en önemlisi sag olsun Bir yarisi daha tamamladik. Biliyorsunuz burasi bisikletin merkezi artik. Özellikle kisin güney sahillerimiz, yazin da Erciyes’imiz kamp olarak çok yogun geçiyor. Bir çok takim buraya geliyor, yüksek irtifadan yararlaniyor. 167 ve 168’inci yarislarimizi bugün tamamladik. Biliyorsunuz pandemi döneminde dünyada en çok yaris yapan merkezdik. Simdi onunla ilgili yine çalismalarimiz devam ediyor. Bir çok yarislar düzenliyoruz. Çok sükür kazasiz belasiz bitirdik” ifadelerinde bulundu. Elcuman konusmasinda daha nice sportif basarilarla vatandaslarin karsisina çikacaklarini ifade ederek sunlari paylasti;

“Erciyes sadece bisikletle anilmiyor. 30’a yakin biliyorsunuz futbol takimimiz geldi. Su anda devam eden beyzbol milli takimimiz, ragbi milli takimimiz, basketbol takimlarimiz, yüzme takimlarimiz, hepsi burada. Sporun ve sporcunun merkezi Erciyes. Kisin özellikle kis sporlari, yazin da yaz sporlari ile hem sehrimize, hem de ülkemize katki saglamaya çalisiyoruz. Ben emegi geçen tüm arkadaslarimiza, Memduh Büyükkiliç Baskanimin nezdinde hepsinin ellerine saglik diyorum, tesekkür ediyorum. Insallah daha nice yarislar yapacagiz, daha nice sportif basarilarla halkimizin karsisina çikacagiz.”

Kaynak: İHA