Stanimir Stoilov Açiklamasi 'Iki Takim Da Gerçekten Kazanmak Için Oynadi'

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Corendon Alanyaspor maçinin ardindan, “Iki takim da gerçekten kazanmak için oynadi ve bunu istedi. Alanyaspor daha fazla topa sahip olan tarafti ama biz daha fazla net firsatlar yakaladik” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 3. haftasinda Göztepe, deplasmanda Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, iki takimin da mücadelesini sahaya yansittigini belirterek, “Iki takim da gerçekten kazanmak için oynadi ve bunu istedi. Alanyaspor daha fazla topa sahip olan tarafti ama biz daha fazla net firsatlar yakaladik. Özellikle sonlara dogru 2-3 tane çok net firsat yakaladik. Bunlari gole çevirmemiz gerekiyordu fakat maalesef basaramadik. Bence bu iki takim mücadelesinde beraberlik gerçekçi bir skor diyebiliriz” dedi.



“Bütün taraftarlari cezalandirmak kabul edilemez”

Bir gazetecinin Göztepe’nin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafindan (PFDK) 2 maç saha kapatma cezasi almasiyla ilgili sorusuna yanit veren Stanimir Stoilov, “Öncelikle ben söyle düsünüyorum. Futbol taraftarlar içindir. Her statta zaten Passolig uygulamasi var. Herkeste bu kartlar var. Orada 2-3-4 kisi bir sikinti olusturuyorsa, bundan dolayi bütün taraftarlari cezalandirmak kabul edilemez. Bence kisisel bir ceza uygulanmaliydi. Ama tüm taraftarlarin bu sekilde cezalandirilmasi benim açimdan kabul edilemez. Bence ayni zamanda federasyon biraz daha esnek olmali diye düsünüyorum. Sadece bizim kulübümüz açisindan degil, tüm kulüplerde bir iki kisinin yaptigi seyden dolayi bütün taraftarlar, gelen bütün sevdalilar kesinlikle cezalandirilmamali. Zaten Passolig var. Kimin ne yaptigi her sey ortada ve bunlar biliniyor. O yüzden buna göre polisler var. Yakalanabilir, gerekli cezalar verilebilir ama bir kisisel olaydan dolayi kesinlikle tüm taraftarlara ceza vermek kesinlikle benim açimdan kabul edilemez. Çünkü futbolun taraftarlar olmadan bir hiç oldugunu düsünüyorum. Taraftarlar gerçekten futbol açisindan çok degerli ve bizler bütün futbolseverler insanlari nasil sahaya getiririz diye çalisiyoruz. Sürekli bunun üzerine çalismalar yapiyoruz. Nasil statlari daha fazla doldururuz diye. Ama bu sekilde bütün stattaki taraftarlarin cezalandirilmasi gerçekten çok üzücü. Ben gerçekten böyle bir konuyla ilgili yorum yaptigim için üzgünüm. Ama dedigim gibi federasyon daha esnek olmali. Yani kisisel yaptirimlar ve cezalar olmali. Kesinlikle bütün taraftarlar bundan dolayi cezalandirilmamali. Yoksa taraftarlarin olmadigi her hafta bu tarz uygulamalar olursa zevksiz bir futbol karsimiza çikar. Pandemi döneminde oldugu gibi Covid döneminde oldugu gibi böyle bos statlarda oynamanin hiçbir zevki olmaz ve taraftarlari olmadi mi futbolun hiçbir zevki kalmaz” diye konustu.

Kaynak: İHA