Erciyes Uluslararasi Yol Bisikleti Yarislari Basladi

Türkiye’de bisikletin merkezi haline gelen Kayseri Erciyes, dünyanin dört bir yanindan profesyonel sporcularin katildigi uluslararasi yol bisiklet yarisina ev sahipligi yapiyor.

Uluslararasi Dünya Bisiklet Birligi takviminde bulunan Erciyes Uluslararasi Yol Bisiklet Yaris serisi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi is birligi ve Develi Belediyesi, Erciyes A.S., Spor A.S. Erciyes Yüksek Irtifa ve Spor Turizmi Dernegi destekleri ile gerçeklestiriliyor. Müsabakalara Grand Prix Soganli etabi ile start verildi.

Bisiklet yarislarina Türkiye basta olmak üzere, Isviçre, Avusturalya, Ingiltere, Japonya, Ukrayna, Venezuela, Iran, Eritre, Kazakistan’dan 66 profesyonel sporcu katildi.

11 takimin katildigi yarislar, Grand Prix Soganli etabi ile basladi.

Bisikletçiler 113 km uzunlugundaki bu parkurda Kayseri Üniversitesi Seyrani Kampüsü önünden baslayip Yesilhisar, Yahyali, Sultan Sazligi istikametinden yine ayni yerde bitis noktasina ulasti.

GP Soganli etabi sonunda Istanbul Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Natnael Berhane birinci, Vino SKO Team’den Vladimir Koltunov ikinci, Spor Toto Continental Team’den Tahir Bugra Yigit üçüncü geldi. IBB Spor Kulübü’nden Petros Mengs ise En genç Sporcu ünvanini elde etti.

Müsabakalar sonunda düzenlenen ödül töreni ile sporculara madalya ve kupalari Develi Belediye Baskani Adem Sengül, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi, Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman ve Kayseri Il Jandarma Komutan Yardimcisi Ismet Demirgürelli tarafindan takdim edildi.

Kayseri’nin tarihi dogal güzellikleri barindiran bölgeler içerisinde gerçeklesen uluslararasi bisiklet yarislari Grand Prix Kaisareia etabi ile devam edecek. 128 km uzunlugundaki parkur Cumhuriyet Meydani’ndan baslayip Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapi’da sona erecek.

Ayrica 25 Agustos Pazar günü Erciyes’te Kayseri MTB Cup müsabakalari düzenlenecek. Kadin ve erkek olmak üzere iki etapta gerçeklestirilecek dag bisikleti yarisinda Türkiye, Yunanistan, Kazakistan Ukrayna, Azerbaycan ve Iran’dan toplam 90 sporcu mücadele edecek.

Yarisma takvimi ise su sekilde:

25 Agustos 2024 Pazar

Grand Prix Kaisareia - Cumhuriyet Meydani start saat: 09.00

Kayseri MTB Cup - Erciyes Tekir Bölgesi start saat: 10.00.

Kaynak: İHA