Memurlugu Birakti Sampiyonlar Sampiyonu Oldu

Karaman’da memur olarak çalistigi isinden ayrilan 28 yasindaki Medikal Terapist Yasin Sanal, uluslararasi yarismalara katilarak büyük basarilara imza atti. Iran’da Welness dalinda ikincilik, Bosna Hersek’te ise Sampiyonlar Sampiyonlugu ödüllerini kazanan Sanal, Türkiye’de masaj ve terapi alaninda bir üniversite kurma hedefiyle çalismalarini sürdürüyor.



“Saglik alaninda 8 yil çalistim”

Medikal Terapist Yasin Sanal, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Saglik Hizmetleri Bölümünü 2016 senesinde dereceyle bitirdigini anlatarak, "Daha sonra Aile Sosyal Politikalar Bakanligi’nda saglik alaninda çalismaya basladim ve yaklasik 8 yil kadar çalisma deneyimim oldu. Antrenörlük, yüzme, dövüs sanatlari, okçuluk, Kizilay spor liderligi gibi alanlarda faaliyetlerde bulundum. Kendimi gelistirmek için insan sagligi, kas anatomisi, masaj terapisi, fizyoterapi gibi alanlarda uluslararasi belgeler almaya çalistim. Iran’da 2024 yilinin Subat ayinda düzenlenen yarismada Welness dalinda ikinciligi yakaladim ve Haziran ayinda Bosna Hersek Sarajevo kentinde Sampiyonlar Sampiyonlugu ödülü almaya hak kazandim” dedi.



“Türk’ün gücünü gösterdim”

Sampiyonlar sampiyonlugu sürecini anlatan Sanal, “WMF Dünya Masaj Federasyonu açik turnuvasinda ortalama 8-10 ülkenin katilim sagladigi yarismada önce bir alanda sampiyon oluyorsunuz. Eger yarismada basarili olabilirseniz tüm dallarin sampiyonlari ile karsilasip onlari elediginizde Overal dedigimiz sampiyonlar sampiyonlugu yolculugunuz baslamis oluyor. Hamdolsun, ülkeme madalyayi ve kupayi getirdigim için çok mutluyum ve gururluyum. Tüm zorluklara ragmen bunu basarabilmek çok gurur verici, bu yüzden bu ödül Türk milletine armagan olsun. Türk milletini temsil edecegim için çok çalistim. Orada Türk milletinin gücünü içimde hissettim ve basardim. Ben orada iki defa Türk bayragini açtigim ve iki defa Istiklal Marsi okuttugum için çok mutluyum. Orada Türk’ün gücünü gösterdim” diye konustu.



“Amacim Türkiye’de bu alanin üniversitesini kurmak”

Türkiye’de bu alanda egitim vermek istedigini söyleyen Yasin Sanal, “Neden Tayland denilince akla masaj, terapi geliyor da neden Türkiye denilince gelmesin? Neden terapistlerimiz dünya çapinda olmuyor? Neden insanlarimiz Tayland’a masaj ya da terapi yaptirmaya gidiyor? Ülkemizde neden bunlar olmuyor? Olabilir, ülkemizde bununla ilgili bir okul açilabilir. Amacim Türkiye’de bu alanin üniversitesini kurmak ve bu alanda gönüllü olarak egitim vermek. Alternatif tibbi kesinlikle küçümsemeyin. Insanlarimiza bu alanda yardim etmek istiyorum. Iyi terapistler yetisirse hastalik süreci bu kadar uzun sürmez” dedi.

Kaynak: İHA