Erciyes'in Muhtesem Atmosferinde Sabah, Aksam Kamp Yapiyorlar

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde, antrenmanlar sabah, aksam Erciyes’in muhtesem atmosferinde sürüyor. Kamp yapan takim yöneticileri, Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’ni ‘harika’ olarak nitelendiriyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ortaya koydugu vizyon, gayret ve sarf ettigi girisimlerle sadece kis sporlari ile degil 12 ayi kapsayan spor dallarina yönelik hizmetleri ile 2024 Avrupa Spor Sehri Kayseri’yi spor alaninda emin adimlarla zirveye tasiyor.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan kente kazandirilan, yüksekligi ve havasi itibariyle de birçok kulüp için uygun kriterler tasiyan 1850 metre yükseklikte hizmet vermeye devam eden Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, profesyonel futbol takimlarini agirlamayi sürdürüyor.

Bu kapsamda merkezde kamp yapan Nigde Belediyespor ile Yozgat Belediyesi Bozokspor arasinda düzenlenen hazirlik karsilasmasi aksam saatlerinde gerçeklesti.

“Iyi ki Gelmisiz Diyoruz”

Karsilasma öncesi açiklamalarda bulunan Yozgat Belediyesi Bozokspor Teknik Direktörü Ilhan Özbay, Kayseri ve Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’ni harika olarak nitelendirerek, “Daha önce de 2007-2009 arasinda Kayseri Erciyesspor’da oynadim, takim kaptanligi yaptim. Kayseri bildigim bir yerdi. Suanda memleketim olan Yozgat Bozokspor’un teknik direktörüyüm” dedi.

Böyle tesislerin Kayseri’de olmasindan duydugu mutlulugu dile getiren Özbay, “Böyle bir hizmet açildigi için böyle sahalarin, böyle otellerin Kayseri’de olmasi beni de çok mutlu etti. Hem yakinlik itibariyle hem de diger takimlardan aldigimiz referanslar buraya gelmemize neden oldu ve iyi ki de gelmisiz diyoruz. Bundan sonraki süreçte Allah izin verirse buralari tercih edecegimizi umuyorum” seklinde konustu.

Erciyes’in muhtesem atmosferinde oynanan karsilasmayi Yozgat Belediyesi Bozokspor 1-0 kazandi.

Öte yandan, Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde yeni sezon hazirliklari kapsaminda çalismalarina devam eden Kibris Tremeseli Holding Dumlupinar TSK ve Karaman FK arasinda da gün içerisinde hazirlik maçi gerçeklesti. Tremeseli Holding Dumlupinar TSK, Karaman FK ile oynadigi hazirlik karsilasmasini 1-0 kazandi.

Yine merkezde kamplarini sürdüren Osmaniyespor FK ile Amasyaspor FK arasinda oynanan hazirlik maçi da 0-0 sona erdi.

U16 Milli Takimlar Turnuvasi Düzenlenecek

2024-2025 sezonuna hazirlik yapan profesyonel futbol takimlarini agirlamaya devam eden Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, futbol sahalari, olimpik yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahasi olarak kullanilabilen kapali spor salonu ve diger donatilari ile profesyonel takimlarin gözdesi haline geliyor.

Ayrica, Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde Türkiye, Portekiz, Danimarka, Romanya milli takimlarinin katilimi ile 14 Eylül’de U16 Milli Takimlar Turnuvasi düzenlenecek.

Kaynak: İHA