Nurettin Açikalin'dan 'Temlik' Açiklamasi

Kayserispor Asbaskani Nurettin Küçükalin; kulübe konulan temliklerin hangi bankada olduguna dikkat çekerek; “Yapi Kredi Bankasinin hangi grubun, kimin oldugu belli. Kulübümüzün anahtari baska birinde, bizde degil” dedi.

Kayserispor Asbaskani Nurettin Açikalin; kulüp tesislerinde Baskan Ali Çamli’nin düzenledigi basin toplantisinda konustu.

Kulübe konulan temlikleri degerlendiren Açikalin; hukukun geçerli bir enstrüman oldugunu ama etik kurallarinda oldugunun altini çizerek; “Biz bir deprem süreci yasadik. Bu sürecin akabinde bir takim saha olaylari gerçeklesti. Bu olaylar neticesinde seyircilere bir takim yasaklar getirilmisti. Bizden önce Berna baskan döneminde Thiam transfer edilmis ve Thiam’in transferinden dolayi bonservis borcumuz var. Biz geldigimizde transfere yasak bir durum degildi. Malum süreçte ilk maçimiz Fenerbahçe maçiydi. Bu maçta seyirci yasagi ile ilgili bir takim sikintilar oldu. Bu süreç sonunda Thiam transfer yasagina konu edildi. Yani, “benim seyircimi almazsan bende transfer yasagi koyarim” denildi. Su anda bizim Yapi Kredi Bankasina bir lira borcumuz yok, zaten alamayiz da. Degil temlik, burayi ipotek versek yine vermez. Bizim borcumuz yok ancak Berna baskaninin kendi sahsi borçlarini, buradaki alacagini devrettigi için biz Yapi Kredi Bankasi ile karsi karsiyayiz. Iyi, kötü ne teminat kabul edilir, ne edilmez bilirim. Buranin temliki kabul edilerek herhangi bir kredilendirme talimati olmadigi için yapilamaz. Çünkü bu takim bugün 1. Ligde bir geliri var ama yarin düstü. Bir banka bunu veremez. Bizim Thiam ile ilgili yasadigimiz süreç var. Biz yarin buradan gideriz, bir baskasi gelir. Yapi Kredi Bankasinin da hangi grubun, kimin oldugu belli. Kayserispor’umuzun yarin herhangi bir yaptirim ile karsi karsiya kalabilir mi? Bu etik kurallar düsünülmeden “alacagim var deyip bunu da oraya temlik ettim. Bundan sonra artik orayla görüsün” deniliyor. Rakamsal olarak çok önemli degil ama bizim verdigimiz hatiri sayilir paralar var. Bu paralardan bugüne kadar bir TL kadar temlik almadik ve taahhüt ettik. Ben bugüne kadar verdigim paralarin yüzde 80’ini ve sponsorluk yada bagis adi altinda borçsuz iletiyorum” ifadelerini kullandi.

“Kulübümüzün anahtari baska birinde, bizde degil”

Temliklerden dolayi kulübün anahtarinin baska birinde oldugunu kaydeden Asbaskan Açikalin; “Biz buraya bu çimleri sulamaya gelmedik, yönetmeye geldik. Onu verdim, onu aldim, tabii ki verecegim. Buraya niye geldim. Simdi açiklama yapiyorsun “gerekirse gelecegim” diyorsun. Gerekirse gel, sifirdan baslayalim. Sen sonra git, biz bir daha gelelim. Böyle mi yapalim. Ben Kayserispor’a gelmeden önce tanimam etmem, 2-3 kere bu vesile ile tanistim. Baska samimiyet yok. Hiçbir yorumum yok ama daha büyük bir resme dikkat çekmek istiyorum. Bu takim düser, ligde kalir, daha büyük basarilar elde eder, bunlar baska seyler. Kulübümüzün anahtari baska birinde. Bizde degil. Bu kulüp bu temlikleri ödemek için her yil 10. ve 12. siralarda bitirse en az 3-4 yil sürer. Bizim geçen sene de Ziraat Bankasina temlik borcumuz vardi. Yayin gelirlerimiz yine oradaydi ama orasi devlet bankasi. Biz geldikten sonra olan bir borç degildi. Kollarimizi sivadik ve 2 yillik süreçte yerine getirdik. TFF’nin seçimi oluyor, Kayserispor konusuluyor. Kayserispor bir mahalle takimi veya birilerinin mali degil. Ligdeki birçok takim sirketin veya birilerinin. Bizim gibi degil. Kayserispor sehrin takimidir. Bu takimdan bakanda sorumludur, büyüksehir belediye baskani da sorumludur, vali de sorumludur” diye konustu.

Kaynak: İHA