Dünya Sampiyonu Saziye'ye Coskulu Karsilama

Samsunlu 14 yasindaki bilek güresi dünya sampiyonu Saziye Demir, memleketinde davul-zurna esliginde coskuyla karsilandi.

Henüz 14 yasindaki Saziye Demir, arkadaslariyla vakit geçirmek için gittigi spor salonunda bilek güresine olan yetenegi kesfedildi. Katildigi turnuvalarda elde ettigi basarilarin ardindan Türkiye’yi Moldova’da düzenlenen Bilek Güresi Dünya Sampiyonasi’nda temsil eden Saziye, 55 kilo kategorisinde sag kolda dünya sampiyonu, sol kolda ise dünya üçüncüsü olmayi basardi.

Yurda dönüsünün ardindan Havza ilçesine gelen Saziye Demir, Havza ilçe girisinde kulüp yöneticileri, okul idarecileri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri tarafindan büyük bir coskuyla karsilandi. 25 Mayis 1919 Spor Kulübü Baskani Aydin Kaya, genç sampiyona çiçek takdim ederken, Saziye Demir babasi Ismet Demir’in elini öpüp, kardesi Hilal’e sarilarak hasret giderdi.

Kulüp Baskani Aydin Kaya, Saziye’nin 2 yildir kulübün sporcusu oldugunu belirterek, "Saziye, önce Türkiye sampiyonu oldu, ardindan Türkiye’mizi Moldova’daki dünya sampiyonasinda temsil etti. Sol kolda dünya üçüncüsü, sag kolda ise dünya sampiyonu oldu. Bize yasattigi bu büyük gurur için kendisini tebrik ediyorum. Kulüp olarak her zaman destekçisi olacagiz" dedi.

Bilek güresi antrenörü ve beden egitimi ögretmeni Murat Aktas, emeklerinin dünya sampiyonlugu ile taçlandigini belirterek, "Zorlu bir süreci basariyla atlattik. Simdi hedefimiz, bu basariyi devam ettirmek ve önümüzdeki yil da Istiklal Marsimizi yeniden dünya sahnesinde okutmak" diye konustu.

Saziye Demir ise Türk bayragini göndere çektirip Istiklal Marsi’ni okutmanin gururunu yasadigini ifade ederek, "Bu basariyi destekçilerimle paylasmak büyük bir mutluluk. Amacim, basarinin tesadüf olmadigini kanitlayarak zirvedeki yerimi korumak. Herkese tesekkür ederim" seklinde konustu.

Daha sonra araç konvoyu esliginde ilçe turu atan Saziye Demir, Kevser Park’ta vatandaslar tarafindan davul ve zurna ile karsilandi ve tebrik edildi. Havza Muhtarlari Dernegi Baskani Adem Sahin, "Saziye, Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha gösterdi. Kiymetli kardesimize bize bu gururu yasattigi için tesekkür ediyorum. Her zaman yanindayiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA