Ali Çamli Açiklamasi 'Tweet Atmayacaksiniz, 'Kayserispor'u Tekrar Yönetmeye Talibim' Diyeceksiniz'

Kayserispor Baskani Ali Çamli, kulübün gelirlerine temlik konuldugunu belirtti. Eski baskan Berna Gözbasi’nin paylasimina yönelik ise Çamli, "Tweet atmayacaksiniz, ’Ben Kayserispor’u tekrar yönetmeye talibim’ diyerek geleceksin ve ben de alnindan öpüp teslim edecegim" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasinda oynanan Kayserispor-Sivasspor maçi sonrasinda genel kurulu alacagini açiklayan Kayserispor Kulübü Baskani Ali Çamli, basin mensuplariyla bir araya geldi. Baskan Çamli, Olivier Kemen transferinden dolayi gelen transfer yasaginda kendi hatasi oldugu gerekçesiyle kulübe 96 bin 250 Euro bagisladigini belirterek, "Bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki; geldigim günden beri Kayserispor’un nasil yönetilmesi gerekiyorsa gece gündüz bunun hesabini yaparak yönettigimi ifade etmek istiyorum. Burada erdemli bir davranis sergileyerek yaptigim hatayi paylasmak istiyorum. Benim adima bir hatadir. Oliver Kemen fesih edip gitmistir. Kayserispor, Kemen’in feshinden dolayi içeride 180 + 10 bin Euro alacagi var, bundan dolayi fesih etmistir. Bu parayi ödeyemedik. Kulübümüz Kemen’den dolayi 96 bin 250 Euro bu fesihten dolayi böyle bir hasil olmustur. 96 bin 250 Euro’yu ben ödüyorum. 32 aylik dönemimde 1 tane böyle bir olayimiz var, kulübe gelen tüm zararlarini sahsi olarak üstlendim ve kulübe de bunu ödedim" dedi.



"Tweet atmayacaksiniz, ’Ben Kayserispor’u tekrar yönetmeye talibim’ diyeceksiniz"

Kulübün bir önceki baskani Berna Gözbasi’nin sosyal medya paylasimina cevap veren Çamli; "Lig basladi; Sivasspor maçi sonrasi bazi açiklamalar yaptim. Bu açiklamalar sadece bir günün birikimi degil, 33 ayin birikimi olarak ve burayi yönetirken gördügüm her seyi Allah korkusunu baz alarak kimseye zerre kadar iftira, ihanetten kendimi soyutlayarak bir takim açiklamalar yaptim. Yaptigim her açiklamanin son kelimesine kadar arkasindayim. Bu açiklamalardan sonra çagrimi yeniledim; burayi yönetmek isteyen varsa genel kurulu beklemeye gerek kalmadan teslim etmeye hazirim. Biraz önce Berna Baskan tweet atiyor; ’Büyük Kayserispor taraftari huzurlu olsun, gelir yönetiriz’. Buyur; tweet atmayacaksiniz, ’Ben Kayserispor’u tekrar yönetmeye talibim’ diyerek geleceksin ve ben de alnindan öpüp teslim edecegim" ifadelerini kullandi.

"Ben artik yönetmek istemiyorum"

Berna Gözbasi’nin 600 milyon TL’lik alacagi için kulübün gelirlerine temlik koydurdugunun altini çizen Baskan Çamli, "Elbette hatalarim olacak. Hata baska bir sey, kasit ve ihanet baska bir sey. Benim derdim Kayserispor; benim derdim ne Berna Gözbasi, ne Erol Bedir, ne Recep Mamur. Hep söylüyorum; Allah razi olsun Recep Mamur’dan, Erol Bedir’den, Berna Baskandan. Hizmet etmislerdir, yapmislardir. Yaptiklari iyi olan her sey için tesekkür ediyorum. Genel kurul karari aldim, dedim ki ’buyurun yönetin’. Sonuna kadar samimiyim, ben artik yönetmek istemiyorum. 33 aydir TFF geliri 0 bankalara temlikli, seyirci geliri temlikli, sponsorluklar temlikli, kombine satislari temlikli. Ne yapacagiz? Kayserispor’dan alacaginiz olabilir. Bu koltuk ucuz bir koltuk degil, hepimiz belirli riskleri aliyoruz. Hem bu koltukta oturacagiz, sonra diyecegiz ki ’risk yok’ Böyle bir sey yok arkadaslar. Illaki alacagi vardir. Burayi teslim aldigindaki hesap tablosunu da verecegim. Verecegim hesaplar kurusuna kadar dogru, istediginiz bilirkisiye, istediginiz yeminliye incelettirebilirsiniz. 33 aydir bu hesaplara çalisiyorum, Allah’a hamt olsun kimsenin zan altinda kalmayacagi sekilde bu hesaplari çikarttim. Bugün paylasalim ki, bu gün Kayserispor için milat olsun" diye konustu.



"Bundan sonra karar devletin, müfettisler A’dan Z’ye inceleyecek"

Hesaplari adliyeye teslim ettigini ve Gözbasi’nin alacagini gerekçe göstererek koydurdugu temligin incelenecegini aktaran Baskan Çamli, "Buranin bütün gelirleri bankalara hacizli ve suandan itibaren bütün paralar Yapi Kredi Bankasi’nin majör banka olarak baskanliginda olusmus Berna Baskan’in oraya temliki dolayisiyla kulübün bütün seyirci, sponsor, kombine, federasyon, yayin tamamen gelirleri bundan sonra Berna Baskan’in koydugu temlik sona erene kadar Yapi Kredi Bankasi’nin baskanliginda olusan sisteme akacak. Saygi duyarim, alacagi var. Varsa yani bilmiyorum. Bu hesaplar dün itibariyle konu adli makamlara gitmistir, bundan sonra benim de onun da bir sey söylemesi bosbogazlik olur. Bundan sonra karari devletin, müfettisler A’dan Z’ye inceleyecek" dedi.



"Sponsorlar aranip ’Para vermeyin’ deniyor"

"Ne ile idare edilecek bu kulüp?" diyen Baskan Çamli, "Sponsor, ikili iliskiler, es, dost, arkadas. Oradan iste, buradan iste. Bu konuda da benim ayagima kement takilmis durumda. Sponsorlar birileri tarafindan araniyor ’Kayserispor’a para vermeyin’ deniyor. Bu mu simdi, ben burayi mi yönetecegim? Nasil yönetecegim? Ne yapacagiz o zaman, kapatalim o zaman Kayserispor’u. Ya da ben istenmiyorsam, genel kurul karari aldim, aday da degilim kardesim" seklinde konustu.

Berna Gözbasi’nin görevi devraldiginda kulübün borcu ile kendisine devrettiginde kulübün borcunu da açiklayan Baskan Ali Çamli, "Berna Gözbasi görevi devraldiginda Kayserispor’un borç tutari 260 milyon 514 bin 109 TL, o günkü kur bazli karsiligi 41 milyon 269 bin Euro. Berna Baskan; görevi bana devrederken 879 milyon 781 bin 829 TL. FIFA’da devam eden 14 tane dosyanin haricindeki borç bu. 14 milyon Euro’ya tekabül eden de kesinlesmemis, FIFA’da devam eden ve genel kuruldan sonra gelip transfer yasagi konan ve benim ödedigim bir hesap daha var. 879 milyon 781 bin 829 TL’nin o günkü ortalama kuru baz alinarak karsiligi 44 milyon 372 bin Euro. Bunun üzerine 14 milyon 700 bin Euro daha ekleyeceksiniz devam eden dosyalardan sonra netlesip netlesen borç. Toplam borç miktari 61 milyon 500 bin Euro. Kendi alacaklari ve koydugu temlikler hariç. Berna Gözbasi döneminde kulübün gelirleri TL bazli 599 milyon 438 bin 96 TL, 49 milyon Euro’ya tekabül ediyor. Biz neyi konusuyoruz? Bunlar için insanlar ölüyor, bunlar için fabrikalar batiyor. 49 milyon Euro görevde oldugu süre içerisinde bu kulübe para gelmis, kendi ’verdim’ dedigi hariç. Ben göreve geldikten sonra bu kulüp 75 adet dosya kapattim. Allah askina soruyorum, bir kulübün 75 tane dosyasi olur mu? Bunun bedeli 17 milyon 241 bin Euro. Su anda Kayserispor’un devam eden toplam kaldigi 9 dosyasi var. Bu dosyalarin 5 tanesi Bilal Basacikoglu denen adamin menajerleri. Burada Kayserispor’un 1 tane ciddi dosyasi var, Umut Bulut dosyasi. Umut Bulut ile ilgili bir karar verilmis, bu kararin üzerine gittim. Son derece titiz bir sekilde üzerinde çalisiliyor, muhasebeye göre Umut Bulut’un alacagi o kadar degil. Çikan rakam Umut Bulut’un alacaginin 2 buçuk kati bir rakam. Takip etmezseniz adam alir parasini. Su anda istinaf mahkemesinde, insallah kulübün kurusu zayi olmasin diye gerekli hassasiyet gösteriliyor. Bir digeri Muammer Zülfikar. Muammer Zülfikar’in parasi buradan ödeniyor, ikinci defa ayni parayi ödedik. Neymis; ’maas ödemesi’ olarak yazilmamis da Muammer Zülfikar o 4 milyon lirayi ödül olarak addediyormus. Bu ne demek ya? Biz buna da dava açtik, o da devam ediyor" ifadelerini kullandi.

"Böyle bir sözlesme gördünüz mü?"

Berna Gözbasi döneminde kulübün sportif direktörü olarak göreve getirilen Ali Naibi’nin sözlesmesine de deginen Çamli; "Fenerbahçe - Kayserispor maçi var Istanbul’da, Ali Naibi ile ilgili benim de ulusal basinda tanidigim bir sürü dostum var. Bana bazi seyler aktariyorlar. Berna Baskan Ali Naibi ile Sportif Direktör olarak anlasmis, isine de karismak istemiyorum. Görüyorum ki; Ali Naibi bu kulübün 10 lira harcamasi gerekirken bin liralarin harcandigini görmeye basladim. Buna tahammülüm yok, çünkü bu paralari bu sehir ödeyecek kardesim. Ali Naibi’yi Istanbul’da çagirdim. Naibi’nin sözlesmesini basitçe anlatayim; burada durma zorunlulugu yok, istedigi tatile gider parasini kulüp öder, çocugu varsa özel okulda okutulur parasini kulüp öder, villada oturma sarti vardir, yüzde 100 prim alir ve teknik adam kadar da maas alir. Siz gördünüz mü böyle bir sözlesme? Ve bu adamin 3 yillik sözlesmesi var" diye konustu.



"Ok yaydan çikmistir, bu sehrin çocuklari hesabini sorar"

Berna Gözbasi döneminde menajerlere verilen paranin 9 buçuk milyon Euro oldugunu açiklayan Çamli; "Benim toplam ödedigim menajerlik parasi 2 transfer döneminde 317 bin Euro. Bu kulüpte 2,5 yilda ödenen menajerlik parasi 9,5 milyon Euro arkadaslar. Herkes ahlakiyla otursun, bu kulübe daha fazla ihanet etmesin. Bugünkü basin toplantim herhalde bir anlam ifade eder, genel kurulda aday olmayacagim. Burayi yönetecek insan bunlarin hepsini tek tek düsünerek bir ekip kursun. Bu anlattiklarimdan sonra ok yaydan çikmistir, bu sehrin çocuklari hesabini sorar" seklinde konustu.



"Hukuk kararini versin"

Temlik konusunu adliyenin arastiracagini da sözlerine ekleyen Kayserispor Kulübü Baskani Ali Çamli konusmasini; "Adliye mensuplari benim verdigim dilekçede ’su karari çikartti’ deriz. Kardesim çikacaksin diyeceksin ki ’benim bu kadar alacagim var, alacagimla ilgili de bir süphem yok, Ali Koç Baskan dogru yapiyor’. Hukuk bunun kararini versin, herkes de gerçekle yüzlessin" seklinde noktaladi.

Kaynak: İHA