Veysel Bilen Açiklamasi 'Basketbol Subesini Kapatmadik, Sadece Lige Katilmadik'

SAMSUN – Samsunspor A. S. Baskanvekili Veysel Bilen, Samsunspor Basketbol Takimi’nin kapatilmadigini, sadece bu sezon lige katilma haklarindan vazgeçtiklerini söyledi.

Geçen sezon Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Samsunspor Basketbol Takimi, gerekli bütçeyi saglayamadiklari için bu sene lige katilmama karari aldiklarini açiklamisti. Baskanvekili Veysel Bilen bugün yaptigi toplantida dernegin basketbol subesini kapatmadiklarini, bu yil ligde oynama haklarindan feragat ettiklerini, 2025 Agustos’unda yapilacak olagan genel kurulda seçilecek yeni yönetimin basketbol subesi hakkindaki karari verecegini söyledi.

Bilen ayrica federasyonun, Basketbol 1. Ligi’nde maçlara çikmayacak Samsunspor Basketbol Takimi’nin bu sene küme düsürülüp düsürülmeyecegini daha sonrasinda kendilerine bildirecegini ifade etti.



“Basketbolu kapatmadik, lige katilmama karari aldik”

Lige katilmama karari aldiklarini belirten Veysel Bilen, “Kulübümüz derneginin faaliyetlerinden biri de basketboldu. Basketbol subesi devam ediyor. Subenin kapanmasi söz konusu degil. Biz sadece bu sene lige katilma hakkimizdan vazgeçtik. Basketbolun sube olarak devami var, altyapida çalismalar akademik olarak devam edecek ama liglere katilmama karari aldik. Küme düsme konusunda 2 görüs var. Biz kuraya katilmayacagimizi federasyona bildirdik. Önceden bu bilgiyi verdigimiz için bir görüs mevcut hakkinda devam edecegi görüsünde. Çünkü gerekçeli olarak lige katilmadik. Bir kisim görüs de bu ligde devam edilemeyecegini, bir alt lige düsürülecegi görüsünde. Zaten Samsunspor su anki ligin bir altindan baslamisti. Fark eden bir sey yok. Genel kurul ne karar verirse, o dogrultuda hareket edilecektir. 2025 Agustos’ta genel kurul yapilacak. O dönem geldiginde aday olmak isteyen olur. Genel kurul neyi uygun görürse alinacak karara uyariz” dedi.



“Gaziantep FK galibiyet bizi simartmamali”

Süper Lig’de mücadele eden futbol takimi hakkinda da bilgiler veren Bilen, “Gaziantep FK’yi yenerek uzun süre sonra ilk deplasman galibiyetimizi aldik. Biz bize yeteriz dedik. Besiktas ve Gaziantep FK maçinda oyuncu gurubumuzun ne kadar karakterli oldugunu gördük. Geçen yil yeterli performansi gösteremeyen oyuncularimizdan birkaçinin bu sene yeni transfer gibi takima katki vermeye baslamis olmasi bizi memnun etti. Gelecek için ümit verdi. Bu bizi simartmamali. Erken havaya girmememiz lazim. Lig çok uzun maraton. Isi basindan siki tutup, korkulu rüya görmeden sezon sonunda zor gibi görünen sezonu basarili bitirip, gelecekteki aydinlik günlere kucak açmak istiyoruz. Ertelenen Basaksehir maçinin oldugu fikstürde 1461 Trabzon ekibiyle bir hazirlik maçi oynayacagiz. Daha sonra da deplasmanda karsilasacagiz Hatayspor maçina hazirlanacagiz. Biz gelecek adina daha iyi olsun, basarili olalim diye gece gündüz çalisiyoruz. Sezon sonunda el birligi ile Samsunspor’u özlenen noktaya getirmis olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA