Sahinbey Belediyesi'nden Hem Egitime Hem Spora Destek

Birçok alanda egitime ve spora önemli destekler saglayan Sahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiligi’nin koordinasyonunda yeni bir is birligi protokolüne imza atti.

Gaziantep Valiligi’nin koordinasyonunda Sahinbey Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Gaziantep Futbol Kulübü is birligiyle, 2024-2025 Egitim-Ögretim Yili için ögrencilere spora tesvik destegi saglamak amaciyla Valilik Fuaye alaninda protokol imzalandi. Düzenlenen protokole, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Il Milli Egitim Müdürü Erdal Kilinç, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Ertunç ve Gaziantep Futbol Kulübü Baskani Memik Yilmaz katildi.

“Sehrimizin takimina destek olmaliyiz”

Egitimin yani sira spora da önem verdigini vurgulayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Önemli bir protokol için bir aradayiz. Biz, Gazisehir olarak Süper Lig’de takimi olan 12 ilden biriyiz. Bu bizim için büyük bir gurur. Bu gururu yasatmamiz ve futbol kulübüne hepimizin destek olmasi lazim. Ancak tüm sehir futbol kulübüne sahip çikarsa, ayakta kalip basariyla devam eder. Bu anlamda bu protokolü vesile kilarak tüm hemsehrilerimi, esnafimi, tamircimi kendini Gaziantepli hisseden ve Gaziantep’ten rizkini kazanan herkesi kulübe destek olmaya davet ediyorum. Bugün imzalarini atacagimiz protokolle birçok evladimizi maçlara götürecegiz. Futbol izleyenler için bir oyun, yapanlar için ise bir spordur. Bu protokolle gençlerimizin özenerek spora baslanmasini arzu ediyor, hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“Gençlerimizi spora yönlendiriyoruz”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Gaziantep’i her alanda ileriye tasimak için çalismalarini sürdürdüklerini belirterek, “Gaziantep’imizi her anlamda ileri tasimak konusunda var gücümüzle çalisiyoruz. Egitimde, sporda, kültür ve sanat alaninda özellikle gençlerimizin basarili olmasi için birçok protokoller yaptik. Yaptigimiz yeni protokolle gençlerimizi daha çok spora yönlendirmeyi amaçliyoruz. Sahinbey Belediyesi olarak okullarimiza ve parklarimiza 220 tane hali sahalar yaptik. Her yil gençlerimize spor ayakkabi hediye ediyoruz. Su ana kadar 1 milyon 258 bin ayakkabi hediye ettik. Forma ve toplar hediye ettik. Gaziantep’in futbol takimi var. Futbol maçlarina da gençlerimizi götürerek gençlerimizin futbolla kaynasmasi sehrimizin takiminin desteklenmesi adina da onlara bilet alip protokol imzalayacagiz. Biletlerin dagitimi Valilik koordinasyonunda Milli Egitim Müdürlügümüz üstlenecek. Böylelikle gençlerimizin zamanini daha iyi degerlendirmesini amaçliyoruz. Emegi geçen herekse tesekkür ediyorum ve protokolün hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Ögrencilerimizin yanindayiz”

Il Milli Egitim Müdürü Erdal Kilinç, gençlerin spora tesvik edilmesini önemsediklerini belirterek, “Gençlerimizin spora tesviki, ögrencilerimizin spordaki basarilarinin ödüllendirilmesi, okullarimizda sportif alanlarin gelistirilmesi ve çocuklarimizin Gaziantep’in futbol maçlarina erisimini kolaylastirmak amaciyla Milli Egitim Müdürlügü olarak her zaman ögrencilerimizin yanindayiz” seklinde konustu.



“Takimimiz için elimizden gelen her seyi yapacagiz”

Gaziantep Futbol Kulübü Baskani Memik Yilmaz ise, “Öncelikle sizlerin huzurunda Gaziantep kulübü adina sizlere tesekkür ediyorum. Sizlerin destekleriyle daha güzel seyler basaracagiz. Tabii ki futbol önemli. 7’den 70’e herkesin ilgilendigi bir spor dali. Bizler de Gaziantep futbol takimini Gaziantep’te ve Türkiye’de istenilen yere getirmek için elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA