Karaman FK, Yeni Sezon Için Top Basi Tapti

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta mücadele verecek olan Karaman Futbol Kulübü’nde yönetim krizinin asilmasinin ardindan transferler devam ederken, takim ilk antrenmanina çikti.

Kemal Kaynas Stadyumu’nda yapilan ilk antrenmani Kulüp Baskani Suat Akbay ile yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlarda izledi. Antrenman öncesi Kulüp Baskani Suat Akbay, Futbol Direktörü Kazim Nas ve Teknik Direktör Mehmet Yildirim, birlikte basin mensuplarina açiklamalarda bulunarak takimin son durumu hakkinda bilgiler verdiler.

“Güzel günler görecegiz”

Karaman Futbol Kulübü Baskani Suat Akbay, yasadigi belirsizlikler nedeniyle zorlu bir süreçten geçen takimimizi yasatmak için Karaman sevdalilari olarak elimizi tasin altina koyduk” dedi.

Akbay, çok hizli bir sekilde transferleri tamamladiklarini belirterek, “Kismet olursa 18 Agustos Pazar günü Kayseri’de takim olarak kampa girecegiz. Bu süreçte bizi destekleyen sehrimizin esnafindan, is adamlarina kadar herkese tesekkür ederiz. Sehrimizin destegi ile takimimizi olabilecek en üst seviyelerde görmek istiyoruz. Sehrimizin destekleri ile güzel günler görecegiz” diye konustu.



“Iyi bir takim kurduk”

Karaman Futbol Kulübü Direktörü Kazim Nas, geçen sezonki takima göre iyi bir takim kurduklarini söyledi.

Zorlu bir süreçten geçerek çok güçlü bir takim olusturmaya çalistiklarini belirten Nas, “Ilk adimimiz transfer komisyonu olusturmakti. Kisitli bir bütçeyle çok iyi bir kadro olusturmaya çalistik. Ekip ruhu ile bu takim çok iyi bir yere gelecektir. Bize maddi ve manevi destek veren herkese ayri ayri tesekkür ediyorum. Güçlü bir taraftar destegine ihtiyacimiz var. Taraftarlarimiz bizi asla yalniz birakmasin. Biraz sabretsinler çünkü bu süreç biraz sabir isteyen bir süreç. 1 Eylül’de ilk maçimiz var. Biz takimimizi daha yeni olusturuyoruz. Bugün ilk antrenmanimiza çiktik. Bizim görevimiz en kisa sürede basarili bir takim ortaya çikarmak olacaktir. 3 gündür yogun bir sekilde sabah saatlerine kadar çalisiyoruz. Ince eleyip sik dokuyoruz. Kadromuzu güçlendirmek adina 4 ya da 5 transfer daha yaparak ilk maçimiza hazir bir sekilde çikacagiz. Ben basarili olacagimiza gönülden inaniyorum” ifadelerini kullandi.

“Taraftarlarimiz sabirli olsun”

Geçen seneden daha iyi bir takim kurduklarini ifade eden Karaman Futbol Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Yildirim ise “Önümüzde kisa bir süre var ama hiçbir sey için geç degil. 30 gün önce olsa daha farkli olabilirdik. Ancak su ana kadar önümüzde kisa süre olmasina ragmen Kazim hocam ile kurdugumuz takimin son derece iyi bir takim oldugunu söyleyebiliriz. Bütçemize imkanlarimiza göre çok güzel bir hazirligimiz var. Benim bir özelligim var hiçbir sekilde sikayet etmem. Daha çok birbirlerini taniyan oyuncularimiz ile kadroyu kurduk. Böylece oyuncularimiz kisa sürede birbirleri ile kaynasacaklar. Çünkü süremiz çok kisa. Ligde ilk maçimiz bu grupta en çok para harcayan Elazigspor’la. Bizim hedefimiz ilk maçta Elazigspor’u yenmek olacak. Bir futbol takiminin lige hazirlanabilmesi için 6-8 hafta hazirlik yapmasi gerekiyor. Biz 4-5 haftadan sonra takimimizi rayina oturtacagiz. Bu süreçte de herkesten biraz sabir ve anlayis bekliyoruz. Geçen seneden daha iyi takim kurdugumuza emin olabilirsiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA