Ibrahim Hatipoglu Açiklamasi 'VAR Çagirmasi Ile Gol Iptal Edildi, Anlamis Degiliz'

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ibrahim Hatipoglu, Konyaspor galibiyetin ardindan yaptigi açiklamada, “Fiziksel bir temasin bile olmadigi çok net bir sekilde bizim oyuncumuzun temas ettigi bir topa nasil bir VAR çagirmasi ile gol iptal edildi anlamis degiliz” dedi.

Galatasaray, Trendyol Süper Ligi’nin 2. haftasinda Konyaspor’u deplasmanda 2-1’lik skorla maglup etti. Maç sonu basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ibrahim Hatipoglu, her iki takimi da tebrik etti. Hatipoglu, “Öncelikle her iki takimi da tebrik ediyorum. Sezon basi için maçlar zor olur. Hazirliklar henüz tamamlanmis kadrolar kurulurken güzel bir lig maçi izledik. Hem kendi takimizi aldiklari galibiyetten dolayi oyuncularimizi, teknik heyetimizi ve özellikle de taraftarimizi kutluyorum. Taraftarlarimiz bu gece çok iyiydi her zaman oldugu gibi. Ayni zaman da Konyaspor çok iyi bir takim. Ilk maçta kazanmislardi bugün de iyi mücadele ettiler. Sonuçta biz kazandik her iki takimi da kutluyorum. Konya bizim için özel bir yer. Geçen sene buradan sampiyon dönmüstük. Bugün de galibiyetle ayrildigimiz için de son derece mutluyum” seklinde konustu.



“VAR çagirmasi ile gol iptal edildi anlamis degiliz”

VAR incelemesin ardindan iptal edilen gol hakkinda da konusan Hatipoglu, “Bugün çok genç bir hakemin iyi yönettigi bir maçta VAR’dan bir müdahale ile bence hakemin performansina gölge düsürüldü. VAR’daki hakem kardesimiz bu sezon atletik performans testlerini geçemedigi için VAR’a atanmis. Ama inaniyorum ki sadece atletik performans testlerini degil VAR ile alakali bir teste tabii tutulsa onu da geçemeyecek bir hakem. Hiç akil almayacak bir sekilde bu pozisyon iptal edildi. VAR’in müdahalesinin hiç gerekmedigi bir pozisyon. Defalarca izledik ne var diye. Fiziksel bir temasin bile olmadigi çok net bir sekilde bizim oyuncumuzun temas ettigi bir topa nasil bir VAR çagirmasi ile gol iptal edildi anlamis degiliz. Federasyon baskanimiz sezon basinda VAR hakemlerinin hata yapma lüksleri yok demisti. Bende burada federasyon baskanimizin bu VAR hakemi ile ilgili yaptirimlarini ve düsüncelerini merakla bekliyorum. Takipçisi olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA