Çildir Gölü'nde Yelken Yarislari Basladi

Çildir Gölü’nde yelken yarislari renkli görüntülere sahne oldu. Yelken yarislarini izlemek için vatandaslar, Kütük Ev bölgesine akin etti.

Türkiye Yelken Federasyonu Anadolu Yelken Ligi 1’inci Ayak Kars Optimist Yarislari basladi.

Yaklasik 30 yelkencinin mücadele ettigi yarislarin startini Vali Ziya Polat verdi. Yelken yarislariyla ilgili açiklamalarda bulunan Vali Polat, “Yelken Federasyonumuzla Optimist Sampiyonasi’nin 1’inci ayagini burada yapiyoruz. Bu resmi bir yarisma, önce bunu belirtelim. Bizim buradaki hedefimiz insallah Kars’ta, Çildir’da Arpaçay’imizda Yelken federasyonun resmi yarislarindan bir ayagini her sene burada yapmak. 1’inci hedefimiz bu, 2 kendi çocugumuzun insallah seneye burada yarismasini görmek istiyoruz. Federasyonumuzla egitimlere baslayacagiz. Dernegimizi faaliyete geçirecegiz. Kendi çocuklarimizi burada yetistirecegiz. Kendi çocuklarimizin seneye burada yarisacagini hep beraber görecegiz. Bu çocuklarimiz Türkiye’nin diger illerine gidecekler. Çildir Gölü’nü biz yelken yapilan, kürek yapilan, kano yapilan bir göl haline getirmek istiyoruz” dedi.

Çildir Gölü’nün mavi sularinda mücadele eden yelkenciler, kiyida bulunan vatandaslari heyecanlandirdi. Yarismalar Cumartesi günü yapilacak olan final yarislariyla son bulacak. Karslilarin yogun ilgi gösterdigi yelken yarislarinda renkli görüntülerde ortaya çikti.

Kaynak: İHA