Baskan Basdegirmen 'Amacimiz Gençlere Modern Tesisler Kazandirmak'

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, amatör spor kulüp baskanlari ile yöneticileri, belediye tarafindan yapimi devam eden Amatör Sporcu Evi’nde incelemelerde bulundu.

Isparta Belediyesi tarafindan Fatih Spor Kampusunun yan tarafinda 3 bloktan olusan Amatör Sporcu Evi insa ediliyor. Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mahmut Danayiyen, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Nurettin Akgül ve amatör spor kulüp baskanlari ile yöneticileri, Amatör Sporcu Evi’nde incelemelerde bulundu. Baskan Basdegirmen, beraberindekilere Amatör Sporcu Evi ile ilgili bilgiler verdi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Mahmut Danayiyen, Amatör Sporcu Evi’nin sehre kazandirilacak olmasindan dolayi Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e tesekkür ederek, tesisinin tamamlandiginda Isparta’da spora katki saglayacagina inandiklarini söyledi.

Danayiyen, “El birligiyle sizin emeklerinizi zayi etmeyecek sekilde gençler buralarda hazirlanacak ve belki de olimpiyat sampiyonlari çikacak” seklinde konustu.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, gençlere modern tesisler kazandirma amacinda olduklarini dile getirerek, tesisin tamamlandigi zaman çok kullanisli bir yer olacagini kaydetti.

Baskan Basdegirmen, “Burasi tamamlandiginda gençlerimiz buraya gelmek isteyecek. Bu alan her yerde olan bir alan degil. Önünde büyük bir stat var, 2 tarafinda tribün bulunuyor. Yüzme havuzu, kapali spor salonu, giyinme odalari var. Burasi çocuklarimizin keyifle gelip zaman geçirmek isteyecekleri yer olacak. Kampus ve Amatör Sporcu Evi’nin Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne devrini belediye meclisimizden onayladik. Arkadaslarimiz protokol hazirlayacak, protokolle size tahsis edecegiz. Protokolde istedigimiz amatör spor kulüplerimizin buradan istifade etmesidir. ASKF ve hakemlerin odalari olmasini istiyoruz. Belediye olarak size burayi tahsis ederken, ücretsiz kullanma talebimiz var. Bu ücretsiz kullanma talebimizi amatör spor kulüplerimize devretmek istiyoruz. Memleketimize hayirli olsun. Gençlik ve Spor Bakanligimiz ile Spor Toto Baskanligimiza desteklerinden dolayi tesekkür ederim. Çocuklarimizi bagimliliklardan uzak tutarak bu tesislerde spora yönlendirmek istiyoruz. Amacimiz bu. Bu tesis bir çocugumuzu bile kötü aliskanliklardan kurtarsin o bize yeter. Tüm amatör spor kulüp baskanlari ile yöneticilerine de tesekkür ediyorum. Bu bir gönül isi, gönüllü olarak amatör sporculara destek veriyorlar” dedi.

Kaynak: İHA