Bakan Bak Açiklamasi 'Sagladigimiz Imkanlari Dogru Kullanmayan Federasyonlardan Hesap Soracagiz'

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin ardindan alinan sonuçlarin kendilerine önemli bir mesaj verdigini belirterek, devletin sagladigi imkanlari dogru ve verimli kullanamayan federasyonlardan bunun hesabinin sorulacagini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak, Fransa’da gerçeklestirilen 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin ardindan olimpiyatlari takip eden basin mensuplariyla Paris’te bir araya geldi. Olimpiyat Oyunlari’nin ilk gününden itibaren milli sporcularin yaninda olan Bakan Bak, Paris 2024’te mücadele eden tüm sporculara tesekkür etti.

Bütün sporcularin olimpiyatlara katilmak için verdigi emegi çok iyi bildiklerini söyleyen Bakan Bak, "Biz onlarin daima yaninda olduk ve olmaya da devam edecegiz. Burada madalya alan, madalyaya yaklasan ve özellikle ilklere imza atan sporcularimiz oldu. Bazi sonuçlar bizi gelecek adina umutlandirirken bazi sonuçlar da önemli mesajlar verdi. Devlet, imkan saglar. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; spor federasyonlarimiza en üst düzey imkanlari sunduk. Sagladigimiz bu imkanlar, dünyanin pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz degil uluslararasi tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna ragmen; bu imkanlari dogru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabini verecektir" dedi.



"Ben duruma madalya üzerinden bakmiyorum"

Oyunlar öncesinde bekledikleri performansin daha yüksek oldugunu vurgulayan Bakan Bak, söyle konustu:

"Bu duruma madalya üzerinden bakmiyorum. Buraya katilan bütün sporculara, teknik heyetlere, ülkemizi temsil ettikleri için tesekkür ediyorum. Fenerbahçe, Istanbul Büyüksehir Belediyespor, ASKI ve ENKA gibi bütün kulüplerimize de tesekkür ediyorum. Olimpiyatlar sporun zirvesi. Rakibiniz de en az sizin kadar motive sekilde hazirlaniyor. Burada çok önemli gördügüm bazi ilkler var. Bunlarin basinda daha önce madalya almadigimiz aticilikta madalya almamiz. Okçulukta takim halinde madalya almamiz önemli. Genç yüzücümüz Kuzey Tunçelli’nin ilk kez final yüzmesi bize umut veriyor. Sporcularimizin, hele hele madalya alan sporcularin arasinda gençlerin olmasi bizi biraz daha umutlandiriyor. Milletimizi daha mutlu ve gururlu yapmak isterdik. Sporcularimiz da ayni düsüncede olabilir. 3 gümüs, 5 bronz madalyamiz var. Filenin sultanlari olimpiyat 4.’sü oldu. Önemli rakiplerini geride birakti ama final asamasinda istedikleri sonucu alamadilar. Halterde Muhammet Furkan Özbek 4. oldu. 10’a yakin sporcumuz madalya maçina çikti. Final yapan Ersu Sasma bizi heyecanlandirdi. O finali yasamak önemli bir tecrübe. Daha önce jimnastikte olimpiyata kota olamiyorduk. Takim olarak kil payiyla finale kalamadik. Küçük bir puan farkiyla 9. olduk. Adem Asil’in biraz sanssizligi oldu, Ferhat’in özverisi var. Bu branslarin gelismesi için bu isimler önemli sporcular. Bizim bunlari daha da gelistirmemiz gerekiyor. Hazirlik süreçlerinde federasyonlarin bizden olan her türlü talebini karsiladik. Bütçelerinde 2-3 kata varan destekler sagladik. Devlet olarak her türlü imkani federasyon ve sporculara sunduk. Burada tabii ki herkesin ders çikarmasi gerekiyor. Bunun içinde federasyonlar da var. Bizim de tabii ki özelestiri yapmamiz gerekiyor."

"Devlet olarak, bakanlik olarak her türlü destegimizi sürdürecegiz"

Paris 2024’ün ardindan hemen Los Angeles 2028 için hazirliklara baslayacaklarinin da altini çizen Bakan Bak, "Bu süreci en iyi sekilde yürütecegiz. Yasa geregi 3 ay içinde federasyon seçimleri olacak. Biz de kulüpler de onlarin karnelerini degerlendirecek. Ben olumlu adimlarla ilerledigimizi düsünüyorum. Sporcularimizin daha profesyonel bir sürece de ihtiyaci var. Hazirlik süreçlerini daha yakindan da yönetmek gerekiyordu. Her seyi madalya olarak düsünmemek lazim. Ancak altin madalya çikmadi, toplamda aldigimiz 8 madalya da bizim beklentimizin altinda. Burada ciddi bir seyirci baskisi ve ilgisi vardi. Salonlarin dolu olmasi, sporcularin bazilarini etkilemis olabilir. Bunlarin hepsinden ders çikaracagiz. Basina, bize, sporculara, herkese görev düsüyor. Ama olaya olumlu bakmak gerekiyor. Yönetim olarak bunlari degerlendirecegiz. Biz devlet olarak, bakanlik olarak her türlü destegimizi sürdürecegiz. Dünyada sporculara ödül veren çok ülke yok. Hepsi madalya almak ister, basarili olmak ister. Ama bazen gününüzde olmayabilirsiniz. Belki sorunlarla karsilasip asamadiniz. Buraya dünyanin en iyileri geliyor" diye konustu.

Kaynak: İHA