Sükrü Basdegirmen Açiklamasi 'Milli Haltercimiz Furkan'a Paris'te Basarilar Diliyoruz'

Paris 2024 Olimpiyatlari Oyunlari’nda Türkiye’yi halterde temsil edecek olan Milli Sporcu Muhammed Furkan Özbek, Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i ziyaret etti. Baskan Basdegirmen, “Milli haltercimiz Furkan’a Paris’te basarilar diliyoruz” dedi.

Birçok basariya imza atan Milli Halterci Muhammed Furkan Özbek, Paris 2024 Olimpiyatlari’na Isparta’da hazirlandi. Kamp sürecinin sonuna yaklasan Milli Halterci Muhammed Furkan Özbek, beraberinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Faaliyetleri Sube Müdürü Ismail Togar, Halter Federasyonu Il Temsilcisi Hasan Ali Sen, Milli Takim Antrenörü Emre Uyar ve Halter Antrenörü Ferit Sen ile birlikte Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i makaminda ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Faaliyetleri Sube Müdürü Ismail Togar, Milli Halterci Muhammed Furkan Özbek’in sporun en büyük ve en degerli organizasyonu olimpiyatlara Isparta’da hazirlandigini söyledi.

Isparta’nin halter bransi için ugurlu bir sehir oldugunu dile getiren Togar, “Burada hazirlanan sporcularimiz basarilar elde ettiler. Furkan’i da madalyasiyla bekliyoruz. Bizim için degerli bir sporcu. Furkan’in burada kamp yapmasi bizim için büyük bir gurur. Ayrica Furkan’i sizin esliginizde sehrimizden olimpiyatlara gönderiyor olmamiz bizim için büyük bir gurur. Insallah Furkan emeklerinin karsiligini alacak. Naim Süleymanoglu, Halil Mutlu’dan sonra oraya çikip Istiklal Marsi’mizi okutacak” ifadelerinde bulundu.

Milli Halterci Muhammed Furkan Özbek, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in spor ve sporcuya olan desteginin kendileri için önemli oldugunu vurguladi. Halter bransinin diger branslara göre biraz geride kaldigini ancak bu durumunun kendileri açisindan degisiklige neden olmadigini dile getiren Özbek, “Ayni hirs, ayni azimle, ayni hedefle bayrak ugruna, vatan ugruna gidip olimpiyatlarda yarismanin gururu bizleri en iyi sekilde motive ediyor. Isparta’da hazirliklarimiz çok güzel geçti. Yaklasik 1,5-2 aydir kamptayiz. Antrenörlerimiz de gerekli destekleri verdiler. Güzel bir hazirlik geçirdik. Bu haftadan sonra Ankara ve Istanbul üzerinden Paris’e gidecegiz. 8 Agustos’ta yarismamiz olacak. Içimiz rahat, çok güzel hazirlandigimizi düsünüyorum. Rabbim nasip ederse çok güzel bir dereceyle, madalyayla ülkemize dönmeyi hedefliyoruz. Çok iyi günümüzde olursak sampiyonlugu da alabiliriz. Büyük bir heyecanimiz var. Bugün gitsek bugün yarisiriz, o derece haziriz. Insallah bir sonraki hafta da sampiyonluk kutlamalarinda oluruz” dedi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, 2024 Paris Olimpiyatlarinda ülkemizi halterde temsil edecek Milli Halterci Muhammed Furkan Özbek’e basarilar diledi. Muhammed Furkan Özbek’in uzun süredir Isparta’da kamp yaptigini belirten Baskan Basdegirmen, “Sporcumuz bu kamptan aldigi enerjiyle, Isparta’dan aldigi güzel havayla, güler yüzlü insanlarin bulundugu memleketin ona verdigi enerjiyle çok büyük bir basari elde edecegi inancindayim. Ben inandim ve güvendim. Daha önceleri Muhammed’in Avrupa sampiyonlugu ve dünya üçüncülügü dereceleri var. Bu konuda acemi degil, tecrübeli ve bilinçli. Inaniyorum ki ülkemizin adini altin harflerle zirveye yazdiracak, göndere Türk Bayragimizi çektirecek ve Istiklal Marsimizi söyletecek. Bugün buna öyle bir ihtiyacimiz var ki, o ülkede, o müsabakalarda Türk Bayragimizin göndere çekilerek Istiklal Marsimizin söylenmesi kadar degerli bir sey olamaz. Furkan’la konustugumda anladim ki, Türk Bayragimizi göndere çektirme konusunda çok büyük güveni ve inanci var. Biz de inaniyoruz bayragimizi göndere çektirecek ve Istiklal Marsimiz okunacak. Paris Olimpiyatlarinda derece alan ülke ve isimleri görüyoruz. Orada Muhammed Furkan Özbek’in de ismini görerek o coskuyu biz de yasamak istiyoruz. O basariyi gösterdikten sonra da Furkan’i sehrimizde agirlayarak, sehir turu attirip o mutlulugu halkimiza da yasatmak istiyoruz. Bizi bundan mahrum etmeyecegini biliyorum. Bu cosku, bu gurur ve onuru bize yasatacaksin. Rabbim yolunu açik etsin. Emegi geçenlere desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” görüslerinde bulundu.

Kaynak: İHA