Depremzede Sporcu, Park Ve Ormandan Madalyaya Uzandi

Osmaniyeli depremzede sporcu Timur Er (15), ormanlik alanlarda ve parklarda antrenman yaparak uzun atlama kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan Izmir’de düzenlenen 16 Yas Alti Türkiye Sampiyonasi’nda Osmaniyeli sporcu Timur Er, uzun atlama kategorisinde 6.41 metrelik atlayisiyla Türkiye ikincisi oldu. Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen Osmaniye’de 2 ay boyunca atletizm pistine çadir kent kurulmasi nedeniyle idmanlarini çocuk parkinda, bahçede ve ormanda yapan Timur Er, bu dönemde 3 Türkiye sampiyonlugu ve 1 defa da Türkiye ikinciligi elde ederek büyük bir basariya imza atti.

Er: "Hedefimiz insallah ülkemizi temsil etmek ve daha iyi yerlere gelebilmek"

Atletizmle beden egitimi ögretmeni sayesinde tanistigini söyleyen Timur Er, "Atletizmle 2 sene önce tanistim, Beden egitimi ögretmenimin yönlendirmesiyle atletizme basladim. Okullar arasi yarismalarda ilk önce il birincisi oldum, sonra bölgede birincisi en sonunda Türkiye finallerinde 2 bransta Türkiye sampiyonu olarak ilimizi temsil ettim. Bursa’da düzenlenen U16 Salon Sampiyonasi’nda da Türkiye birincisi oldum. Son olarak Izmir’de U16 Türkiye Sampiyonasi’nda tekrardan uzun atlamada en iyi derecemi yaparak Türkiye ikincisi oldum. Hedefimiz insallah ülkemizi temsil etmek ve daha iyi yerlere gelebilmek. 6 Subat depreminde atleizm sahamizda çadir kentler kuruldugu için antrenmanlarimizi yapamadik. Bu sebeple müsait buldugumuz yerlerde, parklarda, bahçelerde, gerektigi yerde, ormanda her sartta antrenman yapmaya çalistik. En sonunda Türkiye sampiyonu olarak ilimizi temsil ettik" diye konustu.



Nizamoglu: "Antrenmanlarimizi müsait buldugumuz yerlerde yapmaya çalistik"

Hedeflerinin seneye milli takima girip madalya kazanmak oldugunu söyleyen antrenör Ishak Nizamoglu, "Timur’la tanismamiz yaklasik 2 yil önce oldu. Antrenmanlarimiza devam ederken 6 Subat depremine yakalandik. Atletizm sahamizda çadir kent kuruldugu için antrenmanlarimizi müsait buldugumuz yerlerde, parklarda, ormanlarda, okul bahçesinde yapmaya çalistik. Ilk Türkiye sampiyonasina katildigimizda Türkiye sampiyonu olduk, 80 metre ve uzun atlamada. Daha sonra Salon U16 Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye sampiyonu olduk. Son olarak Izmir’de yapilan U16 Açik Alan Atletizm Sampiyonasi’nda kisisel en iyi derecesini yaparak Türkiye ikincisi oldu. Hedefimiz seneye milli takima girip ilimizi ve ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek. Bunun için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA