Boluspor'da Yeniden Savas Abak Dönemi

Yeterli çogunlugun saglanamamasi sebebiyle 9 Temmuz’a ertelenen Boluspor’un Olaganüstü Kongresi’nde Savas Abak yeniden baskan seçildi. Baskan Savas Abak, “Insallah önümüzdeki sene sirketlesmeyi basaririz” dedi.

Boluspor’un Olaganüstü Kongresi bugün gerçeklestirildi.

Mevcut Baskan Savas Abak, gelir-gider makasinin açilmasindan dolayi aday olmayacagini açiklamisti. Kongre öncesinde baskanliga adayligini koyan is insani Soner Çavusoglu, Savas Abak’in tekrar aday olmasiyla birlikte kongrede adayliktan çekilerek Baskan Abak’a destek olacagini söyledi.

Boluspor kulübünün sirketlesmesi halinde baskanliga devam edecegini belirten Baskan Abak, yeniden baskan seçildi. Ayrica 3 dönemden fazla süredir aidat ödemeyen üyeler, kongrede alinan kararla üyelikten çikarildi. Baskan Savas Abak tarafindan bilanço gelir-gider hesaplari okunarak, kulübün borcunun olmadigi hepsinin ödendigi üyelere açiklandi.

Kongrede sirketlesmek için alinan kararlar

Kongrede gündeme alinan ve sirketlesmek için uygulanan maddelere oy birligi ile karar verildi.

Maddeler söyle: “Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü’nün 76. maddesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Kulüplerin Futbol Dalinda Tescili Talimati’nin 11. ve 12. maddeleri ve 7405 sayili kanunun ilgili maddeleri uyarinca, Spor Kulübümüz bünyesinde yer alan Futbol Subesi ve buna bagli tüm amatör ve profesyonel futbol faaliyetlerinin, tüm aktif ve pasifleriyle beraber bir bütün olarak Türkiye Cumhuriyeti sinirlari içerisinde kurulmus yada kurulacak olan bir anonim sirkete süresiz olarak devri ve bu hususta her türlü islemi yapmasi için seçilecek yönetim kurulumuza en genis sekilde yetki verilmesi, Kulübümüz profesyonel futbol takiminin tesisleri ile alt yapi tesislerimizin Kulübümüze tahsisi hususunda akdedilmis olan sözlesmeler kapsaminda kullanim hakkinin, Kulübümüzün hissedari olacagi ve futbol faaliyetlerini devredecegi ilgili anonim sirket tarafindan da Kulübümüze saglanan ayni sart ve imkanlarla kullanilmasi hususunda gerekli girisimlerde bulunulmasi ve bu hususta seçilecek olan Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi hususunun görüsülmesi ve oylanmasi, Kulübümüzün resmi müsabakalarini oynadigi Bolu Atatürk Stadyumunun, Kulübümüzün hissedari olacagi ve futbol faaliyetlerini devredecegi ilgili anonim sirket tarafindan da Kulübümüze saglanan ayni sart ve imkanlarla kullanilmasi hususunda gerekli girisimlerde bulunulmasi ve bu hususta seçilecek olan Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi hususunun görüsülmesi ve oylanmasi.”

Adayliktan çekildi

Kongrede adayliktan çekildigini açiklayan is insani Soner Çavusoglu, “Son zamanlarda bizim kamuoyundaki konusmalara baktigimizda, Boluspor’un 3.lige düsmesi, kayyum atanmasi, Savas baskaninin tekrar aday olmayacagini net bir sekilde söylemesi bizi bu tarihi göreve itti. Biz de maddi manevi ne yapabilirsek Bolu halkiyla beraber sadece bu Soner Çavusoglu’yla olacak bir sey degildir. Ne yapabilirsek elimizden geleni yapmak için diger baskanlarin yaptiklari gibi göreve talip olduk. Ama bugün baskanimiz mevcut yönetim devam edecegini görüyoruz. Keske daha önce bilseydik, biz Boluspor taraftari olarak Boluspor sevdalisi olarak, Savas baskanimizin kesinlikle mevcut yönetimin yaninda olurduk. Bugün de olacagiz. Bugünden sonra biz yine Boluspor’un yaninda olmaya devam edecegiz. Bize düsen görevi neyse biz onu yapacagiz” dedi.



“Insallah önümüzdeki sene sirketlesmeyi basaririz”

Yeniden baskan seçilen Boluspor Baskani Savas Abak, “Öncelikle herkese tesekkür ederim. Soner Çavusoglu’nu bu cesaretinden ötürü tebrik ediyorum. Yine beni yanlis anlamayin öz ve öz Bolulular yine sinifta kaldi. Soner’i gerçekten tebrik ediyorum. Çünkü kolay bir is degil. Insallah önümüzdeki sene sirketlesmeyi basaririz. Göztepe gibi, diger büyük camialar gibi bir yatirimciyla beraber yolumuza devam etmeyi basaririz. Plani, bütçesi, stratejisi, her seyi olan bir kulüp olarak, bir anayasasi olan kulüp olarak insallah yolumuza devam ederiz. Herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA