Depremzede Sporcu, Rekor Kirarak Türkiye Birincisi Oldu

Osmaniyeli depremzede Hüseyin Kanat(15), Spor Toto 16 Yas alti Kulüpler Sampiyonasi’nda cirit atma dalinda 64.55 metrelik derecesiyle Türkiye rekoru kirarak sampiyon oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan Ankara’da düzenlenen, Spor Toto 16 Yas alti Kulüpler Sampiyonasi’nda, Osmaniyeli sporcu Hüseyin Kanat 64.55 metrelik derecesiyle kendi kategorisinde rekor kirarak Türkiye sampiyonu oldu. Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen Osmaniye’de 2 ay boyunca atletizm pistinde kurulan çadir kentte kalan ve bu dönemde antrenman yapamayan Kanat, ilk yarisinda Türkiye üçüncüsü, daha sonraki 2 yarisinda Türkiye sampiyonu olarak büyük bir basariya imza atti.

Kanat: "Deprem dönemi, 2 ay antrenman yapamadik"

En büyük hedefinin ay-yildizli formayla madalyalar kazanmak oldugunu söyleyen Hüseyin Kanat, "2 yil önce okula antrenörümün gelmesiyle, beni seçmesiyle bu spora basladim. Sonra bir sene içinde sporcu egitim merkezine girmeye hak kazandim, yatili sporcu oldum. Sonra 4-5 Mayis Nurullah Ivak Atmalar Kupasi Bursa’da ilk yarisimi yaptim, Türkiye üçüncüsü olarak sezonumu bitirdim. Ilk yarisim U18 Türkiye Sampiyonasi’nda U18 Türkiye Sampiyonu oldum. Sonraki yarisimda 16 Yas alti Kulüpler Sampiyonasi’nda 64.55 ile Türkiye rekorunu kirdim. Deprem dönemi, 2 ay antrenman yapamadik. Osmaniye’de atletizm pistinde kurulan çadir kent vardi, burada kaldik. Evde korktuk, tedbir amaçli. Sonra antrenmanimiz basladik. İçel Seyfi Alanya’daki yarisima gidemedim. Hedefim milli takim. Bu sene gidemedim yasimdan dolayi. Avrupa sampiyonasi, Balkan sampiyonasi, dünya sampiyonasi var. Bu yarislarda madalya kazanmak istiyorum" dedi.



Yigit: "Osmaniye’yi en güzel sekilde temsil etmeye devam edecegiz"

Sporcusuna güvendigini ve iyi bir antrenman programi uyguladiklarini söyleyen antrenör Mustafa Yigit, "Sporcumuz Hüseyin Kanat, 27 Haziran’da yapilan 16 Yas Alti Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye rekoru kirarak, Türkiye sampiyonu oldu. 64 metre 55 santim atti. Bu yas grubunda daha önceki derece 63 metreydi. Biz bu dereceyi 1 buçuk metre gelistirdik. Seneye yildizlar avrupa, yildizlar dünya ve Balkan sampiyonasi var. Sporcumuz da bu yarismalarda hedefledigimiz 65 metre ile 70 metre araligi. Ekim ayinda antrenmanlarimiz basliyor. Yaza dogru form dönemi basliyor. Hüseyin’in bu dereceleri çok rahat atacagina inaniyorum. Sporcumuz gün geçtikçe kendini gelistiriyor. Bu sekilde Osmaniye’yi en güzel sekilde temsil etmeye devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA