Bolu'da Sampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvasi Basladi Açiklamasi 40 Gün Sürecek

Bolu’da Sampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvasi 64 köy takiminin katilimiyla basladi. Vatandaslar tarafindan yogun ilgi gören turnuva 40 gün sürecek.

Bolu’da 2022 yilinda 28 köy takimiyla baslayan Sampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvasi 3.yilina 64 köy takimiyla girdi. Haftalar öncesinden 64 takimin katildigi turnuvanin fikstürü çekildi. Aksam saatlerinde ilk maçlarina baslayan takimlar 40 gün boyunca birbiriyle mücadele edecek. Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Muhtarlar Dernegi tarafindan düzenlenen turnuva yogun ilgi görüyor.

Turnuvada bu yil 3. senede olduklarini belirten Bolu ASKF Baskani Cemalettin Metin, “28 takimla basladigimiz turnuva bugün 64 takima çikti. Bolu spor kenti olacaksa spor turizmine katki saglayacaksa bu turnuva bunlarin en önde gelenlerinden bir tanesi. Tribünler dolu. Görüyorsunuz her taraf insan seli. Bolu’da 12 ay organizasyonlarla dolu bir sezon geçiriyoruz. Ben buradan katilan tüm takimlara basarilar diliyorum. Insallah kazasiz, belasiz, sakatsiz, hak edenin kazanacagi bir turnuva olsun. Tüm katilan takimlara da tesekkür ediyorum. Yaklasik 40 gün diye planliyoruz ama herhangi bir olmazsa iste hava durumlari falan Agustos’un 13-15’i gibi bitirmeyi düsünüyoruz” diye konustu.

Muhtar Dernegi Baskani Aydin Özdogan, “Köylerin gençleri birbirlerini taniyorlar. En güzel tarafi. Zaten adi üzerinde dostluk turnuvasi. Bu maçlara bakiyorsun çocuklar geliyor, anneler babalar geliyor, dedeler nineler geliyor, torunu seyretmeye. O yönden çok önemli. Yarin caddede çocuk birbiriyle karsilastiginda bu çocuklar köyler birbirini tanimiyordu. Bu sekilde tanimis oluyorlar” dedi.

Kaynak: İHA