Milli Halterci Paris Olimpiyatlari'na Isparta'da Hazirlaniyor

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari’nda halter bransinda Türkiye’yi temsil edecek olan Muhammed Furkan Özbek, hazirlik kampini Isparta’da sürdürüyor.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari’nda halter bransinda Türkiye’yi temsil edecek olan Muhammed Furkan Özbek hazirliklarini Isparta’da sürdürüyor. 4 Nisan tarihinde Tayland’in Phuket sehrinde düzenlenen Dünya Kupasi’nda Türkiye’yi erkekler 73 kiloda temsil eden milli sporcu, koparmada 152, silkmede 189 kilo kaldirarak olimpiyat kotasi almaya hak kazandi.

4 Agustos tarihinde olimpiyatlara gidecek olan milli sporcu Özbek yaklasik üç aydir olimpiyatlara hazirlandigini belirterek, “Çalismalarimiz güzel gidiyor. Yaklasik üç aydir bir olimpiyat sürecini hazirlaniyoruz. Kotamizi bir buçuk ay öncesinde almistik, alacagimiz konusunda emin oldugumuz için hazirliklara önceden basladik. Su anda hazirliklarimiz iyi gidiyor umutluyuz, mutluyuz, heyecanimiz hâlâ yerinde sadece dogru günü bekliyoruz. Az bir zamanimiz kaldi podyumda yarismak için her sey iyi gidiyor su anda çok sükür bir sikintimiz yok” dedi.



"Türkiye’yi tek basima temsil ediyorum. Çok istiyoruz, çok inançliyiz"

2020 olimpiyatlarindan sonra edindigi tecrübelerin ardindan 2024 Paris Yaz Olimpiyatlarina hazirlandigini söyleyen milli sporcu, “2020 olimpiyatlarindan sonra alti ay kadar falan kendimi tamamen spora veremedim ve daha sonrasinda aldigim kararla 2024 olimpiyatlarina hazirlanmaya karar verdim. Hocamla birlikte kendisi de zaten beni en bastan bugünlere getiren kisidir onunla da birlikte bu yola çikabilmek ayri bir mutluluk, çünkü bu onun da büyük emegin oldugunu gösteriyor. Çok istiyoruz, çok inançliyiz bunu sekilde özetleyebilirim. Artik bir Avrupa Sampiyonasi’na veyahut da turnuvalara veya bir Dünya Sampiyonasi’na bir madalya gözüyle degil tamamen bir kota mücadelesine bürünüp o sekilde yaristik. Sonuç olarak buraya gidip hem sahsinizda federasyonumuzu ve Türkiye’den tek temsilci olarak halter bransindan gittigim için de ülkemi temsil ediyorum. Bu temsiliyeti güzel bir sekilde degerlendirip mutlu bir sekilde dönüp yakin çevreme, aileme, hocalarima ve en basta ülkeme vatanima bu madalyayi yasatabilmek bu mutlulugu yasatabilmek benim için önemli bir durum” seklinde konustu.



“Sekiz sene sonra ülkeme olimpiyat madalyasini getirmek istiyorum”

2016 yilindan bu yana halter bransindan Türkiye’ye olimpiyat madalyasi gelmedigine deginen Furkan Özbek, “2016’dan sonra herhangi bir olimpiyat madalyasi daha gelmedi bu madalyayi sekiz sene sonra ben getirmek istiyorum. Çok hirsliyiz, inançliyiz basarabilecegime inaniyorum. Madalya le dönme konusunda ciddi umutlarim var. 2020 Olimpiyatlari’nda yasadigim tecrübe ve üzüntüyü basarisizlik olarak görmüyorum. Güzel bir tecrübe kazandigimi düsünüyorum. Bu tecrübeyi de 2024 Paris Olimpiyatlari’nda herkese ve kendime gösterip kanitlayarak bir madalyayla dönebilecegi konusunda hiçbir endisem oldugunu düsünmüyorum” dedi.

Milli takim antrenörü Gökhan Kusçuoglu ise konusmasinda olimpiyatlara hazirlik sürecinden bahsetti. Kusçuoglu, “Hazirlik kampina 27 Nisan tarihinde Antalya’da basladik. Son iki haftadir Isparta’dayiz artik son süreci burada geçirip 4 Agustos’tan Paris yolculuguna çikacagiz. Biz 2021 olimpiyatlarindan sonra tamamen bu hedefe yönelik hazirliklara basladik. Müsabakalara yönelik periyotlamalarimizi, hazirliklarimizi yaptik. Milli takim kamplarinda çalismalarimizi yaptik. Sporcumuz Furkan en son Riyad’da dünya üçüncüsü oldu bunun ardindan iki turnuva ve Avrupa Sampiyonasi geçirdi ve burada da ikinci oldu. Su anda da ayni hedefte, ayni dogrultuda gidiyoruz” dedi.

Kusçuoglu hazirlik kampinin çok güzel geçtigini belirterek “Devletimizin sagladigi imkanlar ve federasyon baskanimizin bu konuda gösterdigi özverisinden dolayi hazirlik dönemimiz çok güzel gidiyor. Bizim de hedefimiz insallah madalya ile döneriz. Tek temennimiz bu” açiklamalarinda bulundu.

Kaynak: İHA