Kirkpinar'da Baspehlivanlik Güreslerinde Sürpriz Sonuçlar Yasandi

Edirne’de bu yil 663.’sü gerçeklestirilen Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde baspehlivanlik ikinci tur güreslerinde sürpriz finaller yasandi.

663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin ikinci tur müsabakalarinda sürpriz sonuçlar yasandi. Sarayiçi Er Meydani’nda kura çekiminin ardindan baspehlivanlar ikinci tur müsabakalarini gerçeklestirdi. Baspehlivan Ismail Balaban ve Mehmet Yesil Yesil rakiplerine yenilerek, bu yil ki Kirkpinar’a veda etti.

Gözlerin üzerlerinde oldugu baspehlivanlardan Ismail Balaban rakibi Hamza Özkaradeniz’e, Mehmet Yesil Yesil rakibi Mustafa Dogan Özkaya’ya ve Faruk Akkoyun rakibi Orhan Okulu’ya yenilerek, Güres aninda sakatlanan Fatih Atli, bu yil ki Kirkpinar’a veda etti.

Ikinci turda rakiplerini yenerek bir üst tura yükselen baspehlivanlar söyle: Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Yusufcan Zeybek, Ismail Koç, Hüseyin Gümüsalan, Yildiray Akin, Feyzullah Aktürk, Ertugrul Dagdeviren, Serhat Gökmen, Hamza Özkaradeniz, Osman Kan, Mustafa Arslan, Mustafa Tas, Mustafa Dogan Özkaya, Mustafa Batur, Enes Dogan.

Ikinci turda yenilen ve bu yil Kirkpinar’a veda eden baspehlivanlar ise Serdar Yildirim, Recep Taslak, Seçkin Duman, Faruk Akkoyun, Sevki Korkmaz, Hasan Cengiz, Ismail Balaban, Yunus Emre Yaman, Süleyman Basar, Fatih Atli, Ali Ihsan Batmaz, F. Durmus Altin, Nedim Gürel, Mehmet Yesil Yesil, Osman Aydin, Turan Balaban oldu.

Kaynak: İHA