Kadin Bisikletçiler, Kurakliga Dikkat Çekmek Için Van Gölü'nün Etrafinda Pedal Çevirdi

BITLIS – Adana’dan gelen 3 bisikletçi kadin, kurakliga ve ve dogu illerinin güzelliklerine dikkat çekmek için Van Gölü etrafinda pedal çevirdi.

Adana Bisiklet Toplulugu Spor Kulübü’nün lisansli sporculari Sevilay Kaygisiz, Fatma Altinsoy ve Yasemin Öztürk isimli bisikletçi kadinlarin Agri’da baslayan serüveni; Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Ercis, Van il merkezi ve Gevas üzerinden Batman’da son bulacak. Adilcevaz’da konaklayan 3 bisikletçi, verdikleri molanin ardindan ’Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsin’ sloganiyla Van Gölü’ne dikkat çektikten sonra pedal çevirmeye devam etti.

Bisikletçilerden Yasemin Öztürk, "Adana Bisiklet Toplulugu Spor Kulübü’nün lisansli 3 kadin sporcusu olarak her yil yapmakta oldugumuz ’Dünya Çöllesme ve Kuraklikla Mücadele Günü’ etkinlikleri kapsaminda Agri’dan baslayip Ercis, Van, Bitlis ve Batman illerimizi bisikletlerimizle ziyaret edecegiz. Hem çöllesme ve kuraklikla mücadele hakkinda farkindalik olusturmak hem üç kadinin dogu sehirlerimizi bisikletleriyle güvenli bir sekilde geçebilecegini göstermek hem de insanlarimizin tatil için sadece batiyi düsünmemelerini ve dogunun güzelliklerini de görmeleri gerektigini anlatmak ve güzel sehirlerimizi tanitmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA