Is Insani Soner Çavusoglu, Boluspor Baskanligina Adayligini Açikladi

Is insani Soner Çavusoglu, 9 Temmuz’da olaganüstü kongresini gerçeklestirecek olan Boluspor’un baskanligina adayligini açikladi. Proje ve yatirim planlarini yaptiklarini ifade eden Çavusoglu, "5 yilin sonunda Boluspor’un UEFA’da oynayacagini da iddia ediyorum. Bunu da herkes bilsin" dedi.

Trendyol 1.Lig takimlarindan Boluspor, olaganüstü kongreye gidiyor. Kongre öncesinde is insani Soner Çavusoglu baskanlik için adayligini açikladi.

9 Temmuz Sali günü yapilacak olan kongre öncesinde basin mensuplariyla bir araya gelen Çavusoglu, yatirim ve projelerinin hazir oldugunu ifade etti.



"Boluspor baskanligina adayligimizi koyduk"

Üreten ve gelir saglayan bir Boluspor olusturacaklarini ifade eden Soner Çavusoglu, "Geçen hafta Boluspor baskanligina adayligimizi koyduk. Yönetim kurulumuz, Boluspor’un daha iyi yerlere gelebilmesi için elimizden geleni yapacagimizi biliyor. Bu adayliga nasil basladik? Savas Baskanin ve mevcut yönetimin artik önümüzdeki sezona aday olmayacagini defalarca söylemesinden sonra herhangi bir aday da çikmadigindan dolayi biz Boluspor baskanligina adayligimizi koyduk. Biliyorsunuz, Boluspor Türkiye’nin, Anadolu’nun en önemli kulüplerinden biridir. Bu kulübün daha iyi yerlerde olabilmesi için elimizden gelen her seyi yapacagiz" seklinde konustu.



"Gelecegin Boluspor’unu kurabilmek için elimizden geleni yapacagiz"

Boluspor’u en çok zorlayan problemlerin basinda maddi sikintilarin yer aldigini dile getiren Çavusoglu, "Savas Baskan bunu Vali Beyle, belediye baskaniyla, kamuoyuyla defalarca paylasti. Biz de ’Bu konuda Boluspor’a neler katabiliriz?’ düsüncesiyle bir araya geldik. Önümüzdeki sezonda en iyi sartlarda savasan, mücadeleci, genç ve yetenekli oyuncularla gelecegin Boluspor’unu kurabilmek için elimizden geleni yapacagiz. Tabii öncesinde sayin valim, sayin belediye baskanimla özel görüstüm. Belediye baskanimizla birkaç sefer bir araya geldik. Projelerimizi anlattik. Onlar da bizim projelerimizden heyecanlandilar ve çok mutlu oldular" ifadelerini kullandi.

"Boluspor artik üretime geçmeli"

Soner Çavusoglu, Boluspor’un artik üretime geçmesi gerektigini kaydederek, "Bugün futbol takimlarina bakildigi zaman Boluspor’da bir oyuncunun aldigi maas 300, 500, 700 bin TL gibi çok yüksek rakamlar. Bize göre demiyorum. Futbol bu rakamlar piyasasinda normaldir ama üretmeyen, geliri olmayan bir Boluspor için bunlar çok büyük rakamlardir. Bunlarla ilgili de bütün çalismalarimizi yaptik" diye konustu.



"5 yilin sonunda Boluspor’un UEFA’da oynayacagini da iddia ediyorum"

Boluspor için önümüzdeki birkaç yilin sancili geçecegini öngören Çavusoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Daha sonraki yillarda ben eminim, siz de göreceksiniz 5 yillik bir yatirim süreci olacak. Bir 5 yilin sonunda Boluspor kesinlikle ve kesinlikle kasasinda parasi olan, üretimi olan ve gelirleri olan bir kulüp olacak. Bu 5 yil sürecinde de ilk 3 yili yatirimlar ve planlamayla geçecek. Ama 5 yilin sonunda ben sunun sözünü veriyorum; Boluspor Süper Lig’de olacak. Küçük hedefimiz yok. 5 yilin sonunda Boluspor’un UEFA’da oynayacagini da iddia ediyorum. Bunu da herkes bilsin."

"Sirketlesmenin hiçbir manasi da yok"

Çavusoglu, Boluspor’un sirketlesmesine karsi oldugunu da belirterek, "Boluspor’un son zamanlardaki en büyük yatirimi olmasi gereken ve birçok yöneticilerin de birlestigi konu sirketlesme. Ben sirketlesmeye su anda hiç sicak bakmiyorum. Bizim yönetimimizde sirketlesme olayi ancak Boluspor’un gelirleri olduktan sonra bu isi planlamaya alacagiz. Sirketlestigin zaman Boluspor sadece AS olarak görünecek ama hiçbir geliri olmayacak, yok zaten. Sirketlesmenin hiçbir manasi da yok. Bugün çok üzülerek bakiyoruz ki bütün çaba, gayret bir sahsa sirketlesip önü temizlenip Boluspor’un teslim edilmesi. Bunu çok üzülerek söylüyorum. Borcu için, alacaklar için Boluspor’un bir sahsa satilmasi. Ben bunu asla yaptirmayacagim. Elimden gelen her seyi yapacagim birilerine verilmemesi için, peskes çekilmemesi için. Bu net. Boluspor’un su anda 200 milyon TL borcu var. Biz bu borcu kapatmak için gidecegiz bir sahsa bu sirketi yani maalesef Bolu’yu satacagiz. Bolu’yu seven, Boluspor’u seven kim olursa olsun buna karsi çikacagini ümit ediyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA