Ferdi Kadioglu Açiklamasi 'Merih Demiral'a Verilen Cezanin Adil Olmadigini Düsünüyoruz'

Milli futbolcu Ferdi Kadioglu, 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’ya karsi elde edilen galibiyeti ‘Bozkurt’ isareti yaparak kutlayan takim arkadasi Merih Demiral’a, UEFA Disiplin Kurulu’nun verdigi 2 maç men cezasini adil bulmadigini söyledi.

A Milli Futbol Takimi, EURO 2024 çeyrek final müsabakasinda yarin Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda TSI 22.00’de Hollanda ile karsilasacak. Bu karsilasma öncesi ay-yildizli futbolcu Ferdi Kadioglu, maçin oynanacagi statta düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

“Benim ve ailem için özel bir maç"

Kendisi için özel bir maç olacagini dile getirerek sözlerine baslayan Ferdi, “Annem Hollandali, babam Türk. Ailem için de özel bir maç. Türk taraftarlarin çok sayida olmasini bekliyoruz. Kendi sahamizda oynayacagiz gibi geliyor” ifadelerini kullandi.

“Merih Demiral’a verilen cezanin adil olmadigini düsünüyoruz”

Avusturya maçinin ardindan galibiyet sevinci esnasinda ‘Bozkurt’ isareti yapmasi sebebiyle UEFA Disiplin Kurulu tarafindan 2 maç men cezasi verilen Merih Demiral hakkinda da konusan ay-yildizli futbolcu, “Bence Merih’in yaptigi o isaret siyasi anlam tasimiyordu. Türk milletiyle birlikte dünyanin her yerinde oldugu gibi bir kutlama yapmak istedi. Bunun adil olmadigini düsünüyoruz. Diger oyunlarin da ayni sekilde düsündügünü düsünüyorum” cümlelerine yer verdi.

“Yarinki maça ekstra motivasyona çikacagiz”

Ferdi Kadioglu, yarinki Hollanda mücadelesine ekstra motivasyonla hazirlandiklarini belirtti.

Ferdi, “Bu noktaya kadar ne oldugunun bir önemi yok. Yarinki maça ekstra motivasyona çikacagiz. Kadroda degisiklik yapmamiz gerekecek gibi gözüküyor. Ceza kalkacak mi bilmiyorum ama her halükarda maçimizi oynayacagiz. Ailem ve dostlarimdan da birçok mesaj aldim” seklinde konustu.



“Hollanda’nin isini zorlastiracagiz”

Merih’in Demiral’in ceza almasini ‘talihsizlik’ olarak nitelendiren 24 yasindaki futbolcu, söyle devam etti:

“Dolayisiyla Merih’in yerine baskasinin oynamasi gerekecek. Eminim onlar da çok güzel oynayacaktir. Hollanda’nin bireysel anlamda kaliteli oyunculari var. Hollanda güçlü bir takim. Ama biz de sahaya tutuluyla çikiyoruz ve yüregimizle oynuyoruz. Hollanda’nin isini zorlastiracagiz.”

“Türk Milli Takimi’nin formasini giymekten gurur duyuyorum”

Ferdi, milli takim için sampiyonanin gayet güzel gittigini söyledi.

Basarili futbolcu, ayrica Türkiye formasi giymekten gurur duydugunu da aktararak, “Avusturya maçinda ilk 60 dakika çok güzel oynadik. Son 30 dakikada bazi sorunlar yasadik. Çok ciddi performans gösterdik ve çeyrek finali hak ettik. 5 yil önce baska bir mevkide oynuyordum ve Hollanda formasi giyiyordum. Ama 2 yil önce Türkiye formasi giyme karari aldim. Bundan bir an bile pismanlik duymadim. Türk Milli Takimi’nin formasini giymekten gurur duyuyorum” dedi.

Ferdi Kadioglu, ayrica EURO 2024 öncesi ufak bir sakatlik yasadigini ancak kendisini su an iyi hissettigini dile getirdi.

“Kendi ülkemizde oynuyormusuz gibi”

Türk taraftarlari Hollanda karsilasmasi için yarin Berlin Olimpiyat Stadyumu’na davet eden kirmizi-beyazli futbolcu, “Gerçekten çok üst düzey bir destek var burada. Sanki kendi ülkemizde oynuyormusuz gibi. Umarim yarin da diger maçlarda oldugu gibi taraftarimizi bizi yalniz birakmaz” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA