Edirne'de Kirkpinar Yagli Güresleri Basladi

Edirne’de bu yil 663’üncüsü düzenlenen UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Listesi’ndeki Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri basladi.

Edirne’de bu yil 663’üncüsü düzenlenen Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde 40 baspehlivan güresecek. Yagli Güreslerde yil boyunca topladigi puanlarla ilk 32’ye giren baspehlivanlar Kirkpinar’a direkt katilim hakki alirken, 8 baspehlivanin belirlenmesi için baspehlivanlik ön eleme müsabakasi gerçeklestirilmesine karar verildi.

Kirkpinar’da 40 baspehlivanla birlikte güresmek için adini baspehlivanlik kategorisine yazdirmak isteyen 23 baspehlivan kayit yaptirdi. Sarayiçi Er Meydani’nda baslayan güreslerde, 22 baspehlivan kura çekiminin ardindan rakipleriyle kol bagladi.

Baspehlivanlik ön eleme müsabakasinin 1. tur güreslerinde Bekir Eryücel ile Serkan Serttürk, Yalçin Üncül ile Mecit Yildirim, Salih Erinç ile Yunus Emre Yaman, Sahali Kurt ile Okan Acar, Seçkin Duman ile Hamza Köseoglu, Yildiray Pala ile Cengizhan Simsek, Feyzullah Aktürk ile Riza Yildirim, Arif Akin ile Süleyman Aykiri, Menderes Saltik ile Ali Yanatma, Semih Turgut ile Onur Balci, Kaan Kaya ile Hamza Özkaradeniz eslesti. Baspehlivanlardan Hasan Cengiz ise güresmeden 2. tura atladi.

Ilk turda rakiplerini yenen baspehlivanlar, 2. tura eslesmelerine adini yazdiracak. Bugün gerçeklestirilecek 2. tur müsabakalarinin ardindan baspehlivanlardan 8’i adini 40 baspehlivan kategorisine adini yazdiracak. Cumartesi günü rakipleriyle kol baglayacak olan 40 baspehlivan, 663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin baspehlivani olmak için kiyasiya mücadele sergileyecek.

Baspehlivanlik müsabakalari cumartesi günü gerçeklestirilse de, diger 14 boydaki güresler cuma günü saat 14.00’te baslayacak. Cuma gününden itibaren diger 13 boyda 777 pehlivan, rakibini yenmek için mücadele edecek.

Kaynak: İHA