Bayburt'ta Renkli Görüntülere Sahne Olan Cirit Sampiyonlugu Davul Zurnayla Coskuyla Kutlandi

Bayburt’ta 6 cirit takiminin katildigi, 5 gün süren Il Birinciligi Müsabakalarinin dördüncü gününde Bayburt Atli Spor Kulübü il birinciligini puan farkiyla garantiledi. Il disinda gerçeklesecek müsabakalarda Bayburt’u temsil etmeye Bayburt Atli Spor Kulübü hak kazandi. Birincilige adini yazdiran Bayburt Atli Spor Kulübü müsabaka sonunda konvoylu, atli, davullu zurnali kutlama gerçeklestirdi. Kutlamada Bayburt barlari oynandi, coskulu kalabaligin barlarina çevreden geçen vatandaslar eslik etti. Trafik yogunlugunun yasandigi alanda Bayburt Atli Spor Kulübü oyunculari trafigi tehlikeye düsürmeden kisa bir kutlama yaparak, il birinciligini coskuyla kutladilar.

Geleneksel Spor Dallari Federasyonu takviminde yer alan il birinciligi müsabakalari 6 cirit takiminin katilimiyla gerçeklesti. 25 Haziran tarihinde baslayan maçlar, bugün oynanacak final maçiyla son bulacak, maç sonunda takimlara kupalari oyunculara ise madalyalari verilecek.

2023-2024 Geleneksel Atli Cirit Il Birinciligi Müsabakalarina Can Bayburt Atli Spor Kulübü, Kop Atli Spor Kulübü, Bayburt Atli Spor Kulübü, Dede Korkut Atli Spor Kulübü, Çoruh Atli Spor Kulübü, 21 Subat Atli Spor Kulübü katildi.

25 Haziran tarihinde oynanmaya baslanan müsabakada ilk maç Can Bayburt Atli Spor Kulübü ile 21 Subat Atli Spor Kulübü arasinda oynandi. Bugün oynanacak son maç ise, Dede Korkut Atli Spor Kulübü, Çoruh Atli Spor Kulübü arasinda gerçeklesecek.

40’ar dakikadan iki devre seklinde 80 dakika oynanan karsilasmada Can Bayburt Atli Spor Kulübü, Bayburt Atli Spor Kulübüyle Atli Cirit Sahasinda karsi karsiya geldi. ilk devreyi Bayburt Atli Spor Kulübü önde tamamladi. Ikinci yari öncesi açiklamalarda bulunan Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Atli Cirit Asbaskani Bahri Önal, "14 ilimizde devam eden atli cirit il faaliyetleri çerçevesinde Bayburt ilimizdeyiz. Bayburt’ta 6 takim müsabakalara katildi bu 6 takimin mücadeleleri sonucunda birinci olan takimimiz yari finale gidecek. Yari finalden çikan takimimiz ise lige yükselecek. Geçen hafta ve bu hafta mücadele veren takimlarimizi tebrik ediyorum. Burada 7’den 70’e ecdat sporumuz olan atli cirite gönül vermis bütün izleyicilerimize katilimlarindan dolayi tesekkür ediyorum" dedi.

Can Bayburt Kulübü Baskan Yardimcisi Celalettin Topyay da her iki takima basarilar diledi, sicak havada kendilerini yalniz birakmayarak sahada yerlerini alan izleyicilere tesekkür etti.

Ikinci yarinin baslamasiyla birlikte takimlar sahada yerlerini aldilar. Maça hizli baslayan her iki takima izleyiciler sicak havaya aldiris etmeden, günesin altinda maçi takip ettiler, tezahüratlarla destekledikleri kulübün yaninda oldular. Ilk yarida rakibine az bir puan fark atan Bayburt Atli Spor Kulübü, ikinci yarida puan farkini açti.

Müsabakanin sonuçlarinin hakem tarafindan ilan edilmesiyle kazanan taraf Bayburt Atli Spor Kulübü olurken, her iki takimda ezeli rekabete, ebedi dostluga yakisir sekilde centilmence mücadele sergilediler.

Davullu zurnali birincilik kutlamasi

Müsabakanin galibi olan Bayburt Atli Spor Kulübü oyunculari, galibiyetlerini ilk önce saha içerisinde birbirlerine sarilarak kutladilar. Daha sonra Dörtyol mevkiine geçen Bayburt Atli Spor Kulübü yöneticileri, oyunculari, takima destek veren izleyiciler burada davul zurna esliginde barlar oynadilar. Alana getirilen sise burun arap atiyla da alanda gösteri yapildi.

Tüm takimlara emeklerinden ötürü tesekkür eden Bayburt Atli Spor Kulübü Baskani Arif Köprücü, il disinda Bayburt’u en iyi sekilde temsil edeceklerini belirterek, "Bayburt Atli Spor Kulübümüzün sampiyonluk kutlamalari için Dörtyol’da toplandik. Bu kutlamalara aslinda futboldan asinayiz ama Bayburt kültür ve tarih sehri oldugu için bu kutlamalari biz cirit sporunda da gerçeklestiriyoruz. Bayburt Atli Spor Kulübümüz sampiyon oldu, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Tüm takimlari tebrik ediyorum. Bayburt Atli Spor Kulübü olarak il disinda sehrimizi en güzel sekilde temsil edecegiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA