663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri Için Kayitlar Basladi

663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde mücadele edecek pehlivanlarin kayit ve kura çekimi islemleri basladi.

Edirne’de bu yil 663.’sü gerçeklestirilecek Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri bugün basliyor. Saat 13.00’de baspehlivanlik ön eleme müsabakalariyla Sarayiçi Er Meydani’nda baslayacak güresler, 7 Temmuz Pazar gününe kadar çesitli boylarin güresleriyle devam edecek ve baspehlivanlik final müsabakasiyla sona erecek. Kiran kirana müsabakalarin yasanacagi Er Meydani’nda mücadele edecek pehlivanlarin kayit ve kura çekimi islemleri basladi.

Türkiye’nin çesitli illerinden Edirne’ye gelen pehlivanlar, Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda olusturulan platformlarda kayitlarini yaptirip kuralarini çekiyor.

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskanligi Merkez Hakem Komitesi Sekreteri Metin Senel, Kirkpinar tarihinde ilk kez uygulanan lig usulü programi çerçevesinde, en yüksek puani alan 32 baspehlivanin Kirkpinar’da kol baglamaya hak kazandigini söyledi.

Bugün baspehlivanlik ön eleme müsabakalariyla 8 baspehlivanin daha belirlenecegini ve Kirkpinar’da 40 baspehlivanin mücadele edecegini anlatan Senel, baspehlivanlik müsabakalarinin cumartesi ve pazar günü gerçeklestirilecegini bildirdi.

Kaynak: İHA