Merih Demiral Açiklamasi 'Türk Olmaktan Gurur Duyuyorum, O Yüzden Gol Sevincini Öyle Yaptim'

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçinda attigi gollerden sonra yaptigi sevinç için, "Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptim. Insallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu oldugumu göstermek istedim" dedi.

A Milli Futbol Takimi, 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi son 16 turunda Leipzig’de oynadigi Avusturya’yi 2-1 maglup etti ve çeyrek finale kaldi. Müsabakada millilerin iki golünü de kaydeden savunma oyuncusu Merih Demiral, maçin oyuncusu seçildi. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Demiral, "Ben her zaman çalismaya devam ediyorum. Hazirlik maçinda farkli su an farkli bir sonuç var. Suudi Arabistan’a gittigimde bazi tepkiler oldu, bu yasta niye oraya gittin diye. Bunlarin hepsini gördüm ama çalismaya devam ettim. Milli takim için elimde gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum bugün de hak ederek kazandik. Bunun için de çok mutluyum" diye konustu.



"Iki gol attigim için çok mutluyum"

Iki gol attigi için çok mutlu oldugunu ifade eden 26 yasindaki futbolcu, "Bir gol sevinci vardi aklimda onu yaptim, Türklükle alakali. Türk oldugum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir sey yapmak istedim, yaptigimdan dolayi çok da mutluyum. Bütün taraftarlarimiz bizimle gurur duyuyor. Tribünde görmüstüm yapan taraftarlarimizi, onlari gördükten sonra daha çok yapasim geldi, çok mutluyum" seklinde konustu.



"Bugün bu maçta böyle bir kurtaris yapmasi beni çok mutlu etti"

Kaleci Mert Günok’un performansinin sorulmasi üzerine Merih Demiral, "Mert agabeyin gerçekten masallahi vardi. Maçtan sonra konustuk, kurtarisa inanamadim, hala etkisindeyiz, muhtesem bir kurtaris, canli gördügüm belki de en iyi kurtarislardan biri. Mert Agabey bunu hak ediyor, bizim en yasli futbolcumuz, bize her zaman yol gösteriyor. Onun tecrübesinden çok yararlaniyoruz. Bugün bu maçta böyle bir kurtaris yapmasi beni çok mutlu etti. Gerçekten süperdi" açiklamasinda bulundu.

Kariyerinde birçok iyi maç oldugunu, milli takim özelinde de iyi oldugu karsilasmalari hatirlatan Demiral, "Kariyerimde birçok iyi maç var ama milli takim özelinde de iyi oynadigim maçlar var. Bugün de iyi oynadigimi düsünüyorum ama bugün takim olarak çok mücadele ettik. Hak ederek kazandik. Sahada herkes çok mücadele etti. Muhtesem bir mücadele vardi, ben de o mücadelenin içindeyim. Takimla gurur duyuyorum, inanilmaz hisler, insallah devamini da getiririz. Taraftarlarimiz gerçekten sahane, bunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Maça çiktigimizda onlarin destekleri inanilmaz sanki ev sahibi gibi oynuyoruz. Berlin’de oynayacagi bizim için de büyük sans, orada daha çok Türk taraftar olacaktir. Iyi ki varlar, bizi her zaman desteklemeye devam etsinler" degerlendirmesinde bulundu.

Gol sevincinin hatirlatilmasi üzerine ise milli futbolcu, "Manasi, gol sevincinde öyle yapmam tribünlerde de gördüm. Hepimiz Türküz, Türk olmaktan da gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptim. Gayet normal, Türk taraftarlarimiz da bizimle gurur duyuyor. Insallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu oldugumu göstermek istedim" dedi.

Yardimci Antrenör Selçuk Sahin’e de tesekkür eden Merih Demiral, "Özellikle antrenmanda hem de video ile bize gösterdi, Avusturya’nin zayif noktalarini biz de ona göre korneri kullandik. Buna çok çalistik. Selçuk Hoca burada çok emek verdi, bize çok gösterdi. Golden sonra ona gittim. Çok çalistik, çalistigimizin karsiligini aldik. Avusturya duran toptan gol yemiyordu, bugün iki tane attik. Çalisiyoruz çok güzel bir ekibimiz var, onun karsiligini aliyoruz. Bir aydan fazladir kamptayiz, kampin her günü iyi geçiyor. Hollanda güçlü bir takim, çok güzel taraftarlari var ama Berlin her zaman bizim için farkli bir yer olacaktir. Insallah en iyi sekilde hazirlaniyoruz" seklinde konustu.



"Arda ile hepimiz gurur duyuyoruz"

Arda Güler’e çok destek olduklarini aktaran Demiral, "Arda ile hepimiz gurur duyuyoruz, takimda çok güzel arkadaslik var. Arda’ya çok destek oluyoruz, daha 19 yasinda pirlanta gibi bir çocuk. Her maçta kalitesini gösteriyor. Tabii ki kiskançlik olmuyor, herkes birbirinin iyiligini istiyor, o yüzden basarili oluyoruz. Arda çok iyi bir çocuk ve çok iyi bir futbolcu. Arda’nin olmasi milli takimimiz ve ülkemiz için bir sans. Insallah böyle çalismaya devam eder ve ülkemizi gururlandir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA