Bin 200 Çocuk Sporla Bulustu

Sivas’ta 8 bransta bin 200 ögrencinin egitim alacagi yaz okullari açilis programi yapildi.

Muhsin Yazicioglu spor tesissilerinde düzenlenen programa Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, Sivas Belediyespor Kulüp Baskani Ahmet Polat, sivil toplum kurulusu ve spor camiasi temsilcileri, veliler ve ögrenciler katildi.

Program Saygi Durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Halk oyunlari ve çesitli branslardaki spor

dallarinin gösteriminin ardindan konusmalara geçildi.

“Gelecegin yildizlarini insallah burada yetistirecegiz”

Burada konusan Sivas Belediye Spor Baskani Ahmet Polat, gelecegin sporcularini yetistireceklerini ifade ederek, “Velilerimize bizleri tercih ettikleri için tesekkür ediyorum. Endise etmesinler. Yaz programi dâhilinde çocuklarimiza sporun evrensel ilkelerini birligi, beraberligi, kardesligi, dayanisma ve paylasmayi onlara en iyi sekilde her bransta uzman hocalarimiz ve antrenörlerimizin gözetiminde egitimlerini sürdürecekler. Çocuklarimizi nitelikli bir sekilde yetistirerek gelecegin yildizlarini insallah burada yetistirecegiz” dedi.



“Basarili bir gelecek çizmek için gayret sarf ediyorlar”

Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç ise, ögrencilerin basarili bir gelecek çizmek için gayret sarf ettiklerini söyleyerek, “ Yaz boyunca ilimizde gerek bizim tesislerimizde gerekse belediye spor tesislerimizde gerekse diger kulüplerimizin tesisler inde gençlerimizi çesitli spor branslarinda gelecege hazirlamak için gayret sarf edecekler. Sporun tabana yayilmasini çok önemsiyoruz. Çünkü gelecegin sporculari bu okullardan yetisiyor. Bu okullardan sporla tanisan gençlerimiz miniklerimiz, antrenörlerimizin dikkatlerini çekerek farkli branslara yönlendiriliyor ve bu gençler ondan sonraki spor hayatinda, sporu yasam biçimi haline dönüstürerek ondan sonraki süreçte de sporda basarili bir gelecek çizmek için gayret sarf ediyorlar” diye konustu.

1 Eylül’e kadar devam edecek kurslarda, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, sayokan, taekwondo ve karate gibi farkli spor branslarinda uzman egitmenler tarafindan egitim verilecek.

Kaynak: İHA