Afyonkarahisarli Genç Kano Sporculari Türkiye Kupasi'na Hazirlaniyor

Afyonkarahisarli genç kano sporculari, Eskisehir’de 4-7 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenecek olan Kano Türkiye Kupasi’na hazirlaniyor.

Afyonkarahisar’in gururu olan 18 genç kanocu, bu önemli organizasyonda Afyonkarahisar’i en iyi sekilde temsil etmek için yogun bir antrenman programina tabi tutuluyor. Türkiye sampiyonasi müsabakalari ve milli takim seçmelerinin öncesinde düzenlenecek olan bu yarisma, sporcular için büyük önem tasiyor.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, Spor Hizmetleri Müdürü Yilmaz Ersen, Sporcu Yetistirme Dairesi Baskanligi Türkiye Sportif Yetenek Taramasi Programi Sube Müdürü Fatih Konuksever ve Okul Sporlari Sube Müdürü Adil Kamberoglu kano sporcularini antrenmanlari esnasinda ziyaret etti.

Kasapoglu, kano sporculariyla antrenmanlari sirasinda bir araya gelerek onlarin heyecanina ortak oldu ve çalismalarini yerinde inceledi. Ziyaret sirasinda genç sporcularla sohbet eden Kasapoglu, onlarin kanoya olan sevgisi ve disiplini karsisinda hayran kaldigini dile getirdi. Kasapoglu, sporcularla ilgili olarak su ifadeleri kullandi:

"Antrenman hazirliklari yapan kano sporcusu gençleri ziyaret etmek istedik. Gençlerin heyecanina ve kanoya olan sevgisine hayran kaldim. Gençler hocalarinin disiplininde çok güzel çalisiyorlar. Insallah bu gençler gittikleri yerlerden madalyalarla dönecekler. Hocalarindan söz aldim. En az 4 milli sporcu çikaracagiz kano bransinda. Ben bu meyanda velilere, sporculara, antrenör arkadaslarima ve spor hizmetleri birimime tesekkür ediyorum."

Kanocu sporcularin gözünden hazirlik süreci

Afyonkarahisarli genç kanocular, Türkiye Kupasi’na katilmanin heyecanini yasarken, bir yandan da yogun bir antrenman programi ile yarismalara hazirlaniyor. Sporcularin her biri, bu önemli organizasyonda basarili olmak ve milli takim seçmelerinde iyi bir derece elde etmek için var gücüyle çalisiyor. Sporcularin antrenörleri Mert Yildirim, disiplinli ve sistemli bir çalisma programi ile sporcularin performanslarini en üst seviyeye çikarmayi hedefliyor.

Genç sporculardan Zeynep Beril Tugrul, antrenman süreci hakkinda sunlari söyledi:

"Bu yarisma bizim için çok önemli. Türkiye Kupasi’nda iyi bir derece elde etmek istiyoruz. Antrenmanlarimiz çok yogun geçiyor ama bu tempoya alistik. Hocalarimizin destegi ile kendimizi her gün biraz daha gelistiriyoruz. Hedefimiz milli takima seçilmek ve ülkemizi uluslararasi yarismalarda temsil etmek."

Kano antrenörü Mert Yildirim, sporcularin hazirlik süreci hakkinda su bilgileri verdi:

"Genç sporcularimiz gerçekten çok büyük bir azim ve istekle çalisiyorlar. Her biri kano sporuna gönül vermis ve büyük hedefleri olan sporcular. Biz antrenörler olarak onlarin bu isteklerini ve yeteneklerini en iyi sekilde degerlendirmeye çalisiyoruz. Türkiye Kupasi, sporcularimiz için büyük bir firsat. Inaniyorum ki basarili olacaklar ve madalyalarla dönecekler."

Gelecege Dair Beklentiler

Afyonkarahisar’dan katilacak olan genç sporcularin hedefleri büyük. Her biri, Türkiye Kupasi’nda iyi bir derece elde ederek milli takim seçmelerine katilmak ve milli formayi giymek istiyor. Sporcularin bu hedeflerine ulasmalari için hem antrenörler hem de aileler büyük bir özveri ile çalisiyor.

Genç sporculardan Elif Benan Tugrul, gelecekteki hedefleri hakkinda su ifadeleri kullandi:

"Kano sporunu çok seviyorum ve bu alanda basarili olmak istiyorum. Türkiye Kupasi, bizim için büyük bir firsat. Iyi bir derece elde edip milli takima seçilmek ve ülkemizi uluslararasi yarismalarda temsil etmek istiyorum. Bu hedefe ulasmak için çok çalisiyoruz ve basaracagimiza inaniyorum."

Kaynak: İHA