Yamaç Parasütü Karadeniz Bölgesi Hedef Yarismasi Heyecani

Samsun’da 18 ilden 45 sporcunun katilimiyla yapilan "Yamaç Parasütü Karadeniz Bölgesi Hedef Yarismasi" heyecanli anlara sahne oldu.

Canik Belediyesi ve Türkiye Hava Sporlari Federasyonu is birligiyle ilçede Yamaç Parasütü Karadeniz Bölgesi Hedef Yarismasi düzenlendi.

Rekabetin ve dostlugun bir arada oldugu yarismada vatandaslar heyecan ve adrenalin dolu anlara taniklik etme firsati buldu. Canik ilçesi Gültepe mevkisinde düzenlenen yarismaya 18 farkli sehirden 45 sporcu katildi.

Ilk etabi tamamlanan yarisma yarin günü yapilacak final etabi ile son bulacak. Sporcular, belirlenen hedefe en yakin inisi gerçeklestirmek için kiyasiya mücadele etti.

"Dünya ve Avrupa sampiyonlarinda ülkemizi temsil edecekler"

Türkiye’nin farkli yerlerinde düzenlenen bölge yarismalarinin ardindan Eskisehir final müsabakalari yapilacak. Türkiye Hava Sporlari Federasyonu Baskani Ahmet Saim Yilmaz, "Hava Sporlari Federasyonu Karadeniz Bölge Yarismasi’ndayiz. 18 ilden 45 sporcu yarismaya katildi.

Yarismamiz çok güzel gidiyor. Samsun bizi gerçekten çok güzel misafir ediyor. Meteorolojik veriler bizi çok zorluyor. Gelen pilotlarimizda çok mutlu. Burada kazanacak arkadaslar Türkiye finallerine gidecekler. Samsun’a devamli gelmeyi planliyoruz. Yamaç parasütünde 3 ayri kategori var. Bu kategorilerden birisi hedef, birisi mesafe, birisi ise akrobasi. Su anda burada yaptigimiz hedef yarismasidir. Buradan 10 arkadasimiz Türkiye finallerine gidecek. Türkiye finallerinde ilk 8’e girerlerse Türkiye Milli Takimi’na seçilecekler. Dünya ve Avrupa sampiyonlarinda ülkemizi temsil edecekler" dedi.



"Sporun hem tanitimini hem de ilgisini çekmek istiyoruz"

Türkiye Hava Sporlari Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yilmaz ise, "Daha önce 3 ya da 4 bölge ile kisitli yapilan Türkiye Hedef Sampiyonasi, baskanimin yeni stratejisiyle 7 bölgede ve bir de süper finalle hedef yarismasi düzenliyoruz. Bunun faydasi su; çok kisitli sporcunun katildigi hedef yarismalari artik Türkiye çapinda çok daha genis 400 sporcu katilabiliyor. Dolayisiyla biz yeni yildizlari Türkiye sampiyonasina kazandirma firsati buluyoruz. Baska bölgelerde yarisma etkinlikleri yaparak sporun hem tanitimini hem de ilgisini çekmek istiyoruz" diye konustu.

Yarismanin antrenman uçuslarina Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi da katildi.

Yarisma, Pazar günü yapilacak yarismalar ile son bulacak.

Kaynak: İHA