Ali Koç Açiklamasi 'Aziz Baskan'in Burada Olmasi Çok Anlamli'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantisi’nda yaptigi konusmada, “Aziz Baskan’in burada olmasi çok anlamli” dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantisi, divan kurulu üyeleri ve kongre üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçeklestirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantisi’nda Fenerbahçe Baskani Ali Koç açiklamalarda bulundu. Yillarca Fenerbahçe’ye hizmet etmis Aziz Yildirim’i saygiyla selamladigini söyleyerek sözlerine baslayan Koç, “Toplantimiz anlamli bir tarihe rastladi. Olimpiyatlara katilimda gösterdigimiz basari dillendirildi, hepimiz gurur duyuyoruz. Tüm sporcularimizin sanslari bol olsun. Ülkemiz bunu hak ediyor. Bu sporculari yetistiren kulüplere hakkini veren medya mensuplarina, kanallara, gazetelere de özellikle tesekkür etmek istiyorum. Belli yerler imtina ediyorlar çünkü. 27 sporcu baska kulüplerden gitse daha rahat tesekkür ederlerdi belki” ifadelerini kullandi.

“Aziz Baskan’in burada olmasi çok anlamli”

Amatör sporlara önceki yönetiminin gibi destek vermeye devam ettiklerini aktaran Baskan Koç, “Aziz Baskan’in burada olmasi çok anlamli çünkü Fenerbahçe’ye dünyanin en büyük spor kulübü vizyonunu yillar önce o yerlestirdi. Bizler de elimizden geldigi kadar devam ettirmeye çalisiyoruz. Iyi de bir is çikarttigimizi düsünüyorum. ’Seçimi kim kazanirsa kazansin Fenerbahçe kazanir’ demistim ve gerçekten böyle oldu. Camiamizin arzu ettigi istenilen tablo, Fenerbahçelilerin bu durumdan mutlu olmalari, bugün kürsüde YDK üyelerinin bu konuya deginmesi önemliydi. Artik enerjimizi birbirimize degil rekabete harcama zamani geldi. Aziz Yildirim’in mevcudiyeti, baskan kim olursa olsun destek vermesi büyük bir rekabet avantaji kazandirir. Bunu insallah ileriki günlerde görecegiz. Burada oldugu için baskanimiza ve arkadaslarina tesekkür ederim. Sayin baskan insallah maçlarda da bizlerle beraber olursunuz, sadece futbolda degil çünkü bunlarda sizin emeginiz var" diye konustu.



“Bu degisimin olmasi iyi oldu”

Geçtigimiz hafta gerçeklestirilen federasyon seçimiyle ilgili düsüncelerini de aktaran Ali Koç, “Adalet isteyenlerin, hakli rekabet isteyenlerin, demokrasiye inananlarin, eski yönetimle futbolun bir adim daha ileri gitmeyecegine inananlarin birlik ve beraberligi kazandi. Bu seçim sonuçlarinin ileri dönük olarak Türkiye’de futbolun özgür ve bagimsiz olmasinin ne kadar istendigini de gösterdigini söyleyebiliriz. Türkiye sporda dünya çapinda bir ülke olacaksa tabi devletin çorbada payi olacak. Biz kurullarin olusumunda liyakat bazli seçimlerin olmasini istiyoruz. Bir kulübün tahtasi kapandigi zaman sihirli elin degmesini istemiyoruz. Biz özgür ve bagimsiz futbol istiyoruz. Baskan olarak sunu söyleyebilirim. Degisimin kazanmasi daha iyi oldu. Yillar sonra o malum unsurlari içinde bulundurmayan bir federasyon geldi. Fenerbahçe ile iliskileri nasil olur bilemem, bu saatten sonra söylemler degil eylemler önemli. Sayin baskan ve yönetimi adil iklimi saglayabilirlerse buna en büyük destegi Fenerbahçe verir ama gidenlerin saglayamayacagi kesindi. Bu degisimin olmasi iyi oldu. Gidenin arkasindan konusmak istemiyorum ama Fenerbahçe’ye büyük maliyeti oldu" seklinde konustu.



“Bir taraftar bulusmasi anlaminda söyledim”

Bodrum’da yapilan toplantida kendi açiklamasinin yanlis anlasildigini dile getiren Koç, “Bodrum’da miting lafini kullandim. Her seyi cimbizla çekiyorlar. Muhtelif yerlerden çok davet aldik dedik. Aramizda düsündük, Istanbul’da bir sey mi yapsak? Dedik bir taraftar bulusmasi anlaminda söyledim. Her zaman yaptiklari gibi cimbizla çekip bir yerlere getirmek istediler. Bugün toplantiya 4 yöneticimizin katilmasi konusunu da ifade etmek istiyorum. Seçimlerden önce Yüksek Divan Kurulu Baskani’nin tarafsiz olmasi gerektigini ve Sekip Bey’in tarafsiz olmadigini dile getirdim. Kendisine niye böyle düsündügümü söyledim. ’Seçim dönemi siz üyelere telefon ediyorsunuz’ dedim ama ’hayir’ dediler. Biz yillarca beraber çalistik. Bundan sonraki süreçlerinde basarilar diliyorum” diye sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA