Talas'ta Yaz Spor Kurslaria Coskulu Açilis

Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen yaz spor kurslari basladi. Ögrencilerin sevgi seliyle karsilanan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin futbol, basketbol, karate, masa tenisi ve taekwando branslarindaki çocuklara seslenerek; "Sizler bizim gelecegimizsiniz. U14 Türkiye Sampiyonu oldu U15, U16 U17 ve U18 futbol takimlarimiz Kayseri sampiyonu oldu. Sizler de her bransta basarili olarak bizleri gururlandiracaksiniz" dedi.

Velilerin de yogun ilgi gösterdigi programda konusan Talas Belediye Baskani ve Talasgücü Belediyespor Onursal Baskani Mustafa Yalçin; çok degerli velilerimiz çocuklarinizi bana ve bize güvendiginiz için, bize teslim ettiginiz için çok tesekkür ediyorum. Ben çocuklarla, gençlerle bir arada olunca hep sunu düsünüyorum; ’Cumhurbaskanina sorsaniz sizin için en önemli degeriniz nedir’ deseniz mutlaka çocuklarim, gençlerim ve gelecegim der. Ögretmene sorsaniz ayni sekilde, bana sorsaniz ayni sekilde. En degerli varligimiz çocuklarimiz, gençlerimiz gelecegimiz. Sizler bizim için çok önemlisiniz" dedi.

Konusmasinda mutlulugun formülünü de açiklayan Baskan Yalçin; "Insanlar mutlu olmak için yasar. Mutlu olmak her zaman önemlidir. Nasil mutlu olunur; çalisarak mutlu olunur, derslerimizi çalisarak mutlu oluruz. isimizi iyi yaparak mutlu oluruz, kundura boyaciligi yapan bir adam isini iyi yaparsa mutlu olur, insaatta sivacilik yapan bir insan isini iyi yaparak mutlu olur, ögretmen çocuklari iyi egitirse mutlu olur, ben de belediyeciligimi iyi yaparsam mutu olurum" diye konustu.

Sporcu yetistirmenin önemine de deginen Baskan Yalçin; "Biliyorsunuz yurt disindan birçok sporcu futbolcu geliyor. Onlara gerek yok, bizim çocuklarimiz hepsinden yetenekli. Bu yil 450 sporcumuz yani futbol ögrencimiz burada egitim görmeye devam ediyor. 5 yildan beri 5 binin üzerinde 6 bransta sporcumuz egitim aldi. Taekwando, güres ayni zamanda masa tenisi bunlarin hepsi ayri ayri olarak devam ediyor. Tebrik ediyorum tekvandocu arkadaslarimiz ve judocu arkadaslarimiz da önemli basarilara imza attilar. Hangi spor olursa olsun yaptigimiz isi iyi yapacagiz. U14, U15, U16, U17, U18 tamaminda Talasgücü Belediyespor olarak il birincisiyiz. Ama U14’te 126 takimin arasindan Türkiye birincisiyiz. Ben 14 yasindaki gelecegin futbolcularini sizin önünüzde kocaman alkisliyorum, gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum" seklinde sözlerini tamamladi.

Konusmalarin ardindan Baskan Yalçin, U14’de sampiyon olan takima kupasini verirken, karate ve futbol kursiyerlerinin de madalyalari taktim edildi.

Kaynak: İHA