Hatayspor Basin Sözcüsü Ahmet Atiç Açiklamasi 'Yeni Sezonda Hedefimiz Ilk 10 Içerisinde Yer Almak'

Hatayspor’un basin sözcüsü Ahmet Atiç, basarinin sinirinin olmadigini belirterek, yeni sezonda hedeflerinin ilk 10 içerisinde yer almak oldugunu söyledi.

Atiç, İçel’de düzenledigi basin toplantisinda Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinden sonra, özellikle son bir yilda kardeslik örnegi gösterdikleri için İçellilere tesekkür etti. 6 Subat sabahi uyandiklarinda duygularin kilitlendigi, hafizalarin kayboldugu, kelimelerin kifayetsiz kalacagi bir süreci yasadiklarini aktaran Atiç, "Tabii bir insan zor günler geçirdiginde siginacak bir limani, konuslanacak bir komsusu olsun ister. Elhamdülillah sizlere bir kez daha tesekkür ediyoruz. İçel halki, İçel bize iyi bir komsuluk yapti. Hatayli birçok kardesimizi, Hatay’daki birçok hemsehrimizi İçel’de adeta kendi evinde gibi agirladiniz. O zor günlerimizde, o sikintili günlerimizde bizlere ev sahipligi yaptiniz, dostluk yaptiniz. Bunlari insallah ömür boyu unutmayacak ve bu kardesligimizi, gösterdiginiz kadirsinasligi insallah gelecek nesillere aktaracagiz" dedi.



"Hatayspor büyük bir travmanin içerisinden çikti"

Hatayspor’un büyük bir travmanin içerisinden çiktigini ve sehriyle birlikte Türkiye’ye spor anlaminda bir mücadele örnegi gösterdigini ifade eden Atiç, "Hatayspor, geçen sezon sadece ligde mücadele etmedi. Hatayspor, ayni zamanda arkasinda binlerce, belki de milyonlarca taraftarinin bir miktar olsun, o üzüntülü günlerini, o psikolojik havadan bir miktar olsun, bir hafta bile olsa motive eden bir takim hüviyetine kavustu. Bu açidan Hatayspor’un gerçekten geçen yil göstermis oldugu mücadele takdire sayandi. Yaklasik bir ay önce kongre yaptik ve yönetim olarak kollari sivadik. Kurumsal bir hafizayla Hatay’in, Hatayspor’un uzun yillar bu lige damgasini vuracak adeta tüm Türkiye’nin takimi olma hüviyetiyle kurumsal bir yapi olusturmak için yola çiktik" diye konustu.



"Hatayspor sizin olsun istiyoruz"

Geçen haftadan itibaren İçel’de bir takim ziyaretler gerçeklestirdiklerini anlatan Atiç, "Bu kapsamda aslinda bir seye sahit olduk ki; Hatay ile İçel adeta kardesligi çoktan ilan etmis bir sehir olmus. Bu kardesligimize bu yil çok ama çok fazla ihtiyacimiz var. Bizler belki vilayet olarak mülki idari olarak iki ayri sehir olabiliriz. Ama biz ayni takimlar için; nasil İçel Idman Yurdu bizim kardesimiz, kardes takimimiz ise Hatayspor da ayni göz bebegimiz, kardesimiz, benimsedigimiz bir kulüp olsun istiyoruz. Hatayspor sizin olsun istiyoruz. Bu mücadelede, bu gayrette, bu çalismada da ayri gayri gözetmeksizin; zaten takdire sayan, zaten nesillere anlatilacak bir tarihi kardeslik örnegi ortaya koyuyorsunuz, bunu insallah önümüzdeki yil o güçlü taraftar desteklerimizle, güçlü birlikteligimizle insallah ortaya koyalim istiyoruz" dedi.



"Takim, yüzde 80-85 oraninda kadrosunu korudu"

Takimin su anda Erzurum’da yeni sezon hazirliklarini sürdürdügünü belirten Atiç, agustos ayinin hemen basinda da Erdemli’deki tesislerde hazirliklarin sürecegini kaydetti.

Bu sezon yine İçel Stadi’nda Süper Lig coskusunu hep beraber yasayacaklarini dile getiren Atiç, söyle devam etti:

"Takim, yüzde 80-85 oraninda kadrosunu korudu. Üzerine takviyeler yaparak yoluna devam ediyor. Su anda 4 futbolcumuzu renklerimize bagladik. Insallah 2 yabanci 4-5 futbolcu daha takviye yapilacak. Takim olarak motivasyonumuz yüksek. Rakiplerimizin bizden çekinecegi ama ayni zamanda mücadelesini 90 dakikaya yayan bir takim olma hedefindeyiz. Teknik kadroyla yönetim gayet uyumlu çalisiyor. Basarinin siniri yok ama yeni sezonda hedefimiz ilk 10 içerisinde yer almak."

Kaynak: İHA