Ertugrul Dogan Açiklamasi 'Yalçin Orhan'i Disipline Sevk Edecegiz'

Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan, Türkiye Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacikerimoglu’nun kulüpten ihraç edilmesi için yönetim kuruluna çagrida bulundugu Türkiye Futbol Federasyonu Ikinci Baskan Vekili ve eski Trabzonspor yöneticisi Yalçin Orhan’i disipline sevk edeceklerini söyledi.

Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan, bir yayin kurulusuna konusan Dogan’i, “Kendisine Trabzonspor’un haklarini savunamadigini, dolayisiyla Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun görüsünün gerekli açiklamalari yaparak, insanlari olan olaylar hakkinda aydinlatarak, bir Trabzonlu durusunu gösterip istifa etmesini talep ettim. Kendisi de bu talebi karsiliksiz birakti. Görevi birakmayacagini eski baskanla bir yol yürüdügünü ve böyle bir sey yapmayacagini bize belirtti” diye konustu.

Eski TFF Baskani Mehmet Büyükeksi’ye, Ibrahim Haciosmanoglu’nu destekleyeceklerini ilettigini belirten Dogan, “Bu seçimde kendisi hem federasyon baskani beni ziyaret etti. Benim ofisimde seçimle alakali görüslerimizi sordu. Biz de mevcut eski Trabzonspor Baskani’nin aday oldugunu, bizim onun disinda herhangi bir sekilde birini desteklememizin mümkün olmadigini, olamayacagini, listesine de herhangi bir Trabzonsporlu vermeyecegimizi söyledim. Kendisi de Yalçin Oran’in listede olacagini söyleyince ben kendisine böyle bir sey yapamayacagini, böyle bir seyi yaparsa Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun seçimi kazansa bile birinci dakikadan bizim için yok hükmünde olacagini kendisinin yüzüne söyledim” dedi.



“Disipline sevk edecegiz”

Orhan’i yönetim kurulu karariyla disipline sevk edeceklerini belirten Baskan Dogan, “Sampiyonluk yolu çok dikenli bir yol. Yillarca Trabzonspor’un nasil haklarini yendigini taraftarliktan yöneticilige geçtigimiz süreçte daha net gördük. Trabzonspor’un sampiyonluklarinin nasil çalindigini çok daha net gördük. Simdi Sayin Mustafa Bey’i Istanbul takimlarinin hiçbiri kendisinin bu yönetimlerde olmasini istemiyor. Bu ne kadar dogru is yaptigini gösteriyor. Biz her yerde, her sekilde herkese adalet diyoruz. Ama insanlar haksizligi hak kabul ettikleri için bizim hakkimizi korumamizi farkli algiliyorlar. Mustafa Bey’in bir basvurusu oldu kulübümüze. Dogrudur. Simdi tabii tüzükte belirlenen bazi sartlar var. Bu sartlar dahilinde ben daha önce de Yalçin Bey’in bu hareketle yönetimden vesaire istifa etmesi gerektigini hep söylemistim. Buralarda bulunmamasi lazim. Kimsenin Trabzonspor camiasina bunu yasatmaya hakki yok. Yönetim kurulu karariyla disipline sevk edecegiz. Kurulun oradaki maddeler dahilinde ne karar verecegini görecegiz. Burasi sonuçta Trabzonspor Kulübü’nün seni koydugu bir pozisyon. Evet, Trabzonspor Kulübü’nün bir talebi oldugu zaman yönetim kurulunun, sahislarin degil, yönetim kurulunun talebi oldugu zaman, bunlarin daha farkli degerlendirilmesi gerektigini düsünüyorum. Yani insanlar yönetim kurulunun onu önerip koydugu yerde bu kadar bagimsiz hareket edemez. Bu yanlistir. Ben bunu kabul etmiyorum. Zaten dedigim gibi sevk yapilacak. Ondan sonrasini görecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA