Elazig Atatürk Stadyumu'nda Bölgede Bir Ilk

Bünyesinde olusturulan salonlarda 18 bransta spor yapan çocuk ve gençleri uluslararasi müsabakalara hazirlayan Elazig Atatürk Stadyumu, yenilikçi bir uygulamalariyla da dikkat çekiyor. Atatürk Stadyumuna, bu yil çimlerinin formunu korumak amaciyla yeni bir serinletme sistemi kurdu. Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan alinan 12 adet fan, yaz sicaklarina karsi çimlerin sagligini korumak için kullanilmaya baslandi.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Kültür mahallesinde bulunan 52 dönüm alanda insa edilen UEFA ve FIFA standartlarindaki 18 bin 423 seyirci kapasiteli modern Elazig Atatürk Stadyumu, yenilikçi uygulamalariyla dikkat çekiyor. Bölgedeki en büyük spor komplekslerinden biri olan ve Elazigspor’un maçlarina ev sahipligi yapan Atatürk Stadyumu’na, bu yil çimlerinin formunu korumak amaciyla yeni bir serinletme sistemi kuruldu. Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan alinan 12 adet fan, yaz sicaklarina karsi çimlerin sagligini korumak için kullanilmaya baslandi.

’’Bu bölgede maliyet ve teknik olarak kullanim açisindan tek oldugumuzu söyleyebiliriz’’

Çimlere serinletme islemi uygulayarak, çimin formlu kalmasini ve nefes alabilir bir ortamda büyümesini saglayan sistem hakkinda bilgi veren Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulsamet Eren, ’’Stadyumumuz, Türkiye’nin en modern stadyumlarindan birisi. Geçtigimiz yil bu stadyumda Elazigspor’umuz sampiyonluk yasamisti. Özellikle Atatürk Stadyumu hem zemini ulusal hem de uluslararasi basinda zeminin kalitesi ile ön plana çikmisti. Biz bu anlamda hem teknik ekibimize hem de çalisma arkadaslarimiza çok tesekkür ediyoruz. Türkiye’de bir çok stadyum zemin bakimlarini özellikle profesyonel ulusal ve uluslararasi firmalara yaptirmaktayken, biz kurum personellerimizin destekleri ve çalismalariyla en iyi zeminlerden bir tanesine sahiptik. Bu zeminin kalitesini daha da arttirabilmek adina bir takim çalismalar yapmamiz gerekiyordu. Eski stadyumumuzun üstü açik bir sekilde hava sirkülasyonu çok fazla oldugu bir stadyumdu. Yeni stadyum ile birlikte özellikle dört tarafini kapali olmasiyla birlikte yaz aylarinda burada olusan sicaktan dolayi bir hava sirkülasyonu olusturmamiz gerekiyordu. Bu anlamda 12 adet büyük fan monte ettik. Bu fanlar karsilikli hava sirkülasyonu ile birlikte stadyumun zemininde olusabilecek hastaliklarin da önüne geçiyor. Bunlar ayni zamanda bizlere ekonomik olarak da katki sagliyor. Daha fazla vitamin, ilaç ve gübre kullanmanin da önüne geçiyoruz. Stadyumlarda fan ve lamba kullanimlari mevcut. Bu bölgede maliyet ve teknik olarak kullanim açisindan tek oldugumuzu söyleyebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA