Baskan Dogan'dan Samsunspor Stadyum Tramvay Istasyonu Ve Otopark Müjdesi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin 19 Mayis Stadyumu çevresindeki yol yenileme ve peyzaj çalismalari hiz kesmeden devam ediyor. Çevre düzenleme çalismalari ile yazilan ‘Samsunspor’ yazilari vatandaslar tarafindan büyük begeni toplarken Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, Tekkeköy’deki Stadyum Tramvay Istasyonunun maç günlerinde aktif olacaginin ve stadyumdaki trafigi rahatlatmak adina alternatif bir otopark alani olusturulacaginin müjdesini verdi.

Samsun Büyüksehir Belediyesince,19 Mayis Stadyumu yol ve çevre düzenleme çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Nuri Asan Tesislerindeki antrenman sahasinin yenilenme çalismalari da tüm hiziyla sürürken yapilan çalismalar vatandaslar tarafindan büyük begeni topluyor.

Maç günleri tramvaylarin Stadyum Tramvay Istasyonuna kadar da gidecegini belirten Baskan Dogan, “Samsunspor’umuz için, sehrimiz için hizmet etmek bizim için onurdur. Gurur duyulan sehrin; gurur duyulan takimi ve taraftariyla her zaman yan yanayiz” ifadelerini kullandi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehrin spor altyapisini güçlendirmek ve sporseverlere daha iyi bir deneyim sunmak amaciyla yapilan çalismalarla stadyumun çevresi kapsamli bir sekilde yenileniyor. Büyüksehir Belediyesince yürütülen çalismalarin kisa sürede kullanima hazir hale getirilmesi için ekiplerin yogun mesaisi sürüyor. Stadyum çevresindeki 6 bin 62 metrelik yol beton ile kaplanmaya baslandi. Bu yol yenileme çalismasi, bölgenin ulasim altyapisini güçlendirerek spor etkinliklerine katilimi artirmayi ve stadyum ziyaretlerini daha erisilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Yol boyunca yapilacak düzenlemeler hem estetik hem de fonksiyonel bir iyilestirme sunuyor.

Nuri Asan Tesisleri’nde yogun mesai

Nuri Asan Tesislerindeki antrenman sahasinin yenilenmesi de çalismalarin önemli bir parçasini olusturuyor. Nuri Asan Tesisleri’nin eski çimleri kaldirildi ve saha yüzeyinde detayli bir kazi çalismasi devam ediyor. Yaklasik 65 santimetre derinliginde gerçeklestirilen bu kazi, sahanin altyapisinin ve topraginin tamamen yenilenmesini saglayacak. Çimlerin yeniden ekilmesinin ardindan, sahanin yüzeyi modern ve saglikli bir sekilde güncellenmis olacak.

Stadyum yolu “kirmizi-beyazli” kaldirimlarla donatiliyor

Yol çalismalarinin yani sira, sehrin kirmizi-beyaz armaya olan bagliligi da göz önünde bulundurularak, stadyumun yan yollari “Samsunspor” yazili kirmizi beyazli kaldirimlarla donatiliyor. Bu detay, sehirdeki spor kültürüne katkida bulunacak ve taraftarlarin stadyumla olan baglantisini güçlendirerek sehre estetik bir dokunus katacak.

Samsunspor’a otopark müjdesi

Ayrica taraftarin stadyuma erisimini de kolaylastirmak adina Stadyum Tramvay Istasyonu, maç günleri aktif hale gelecek. Ekiplerin yogun mesaisi ile stadyumdaki trafigi rahatlatmak adina alternatif bir otopark alani olusturuluyor.

19 Mayis Stadyumundaki tüm bu kapsamli yenileme çalismalarinin ilk oynanacak olan Besiktas maçi öncesinde tamamlanmasi planlaniyor. Bu süreç, hem stadyumun kalitesini artiracak hem de Samsunspor taraftarlarina daha iyi bir maç deneyimi sunacak.

“Ligin ilk maçi öncesi tüm çalismalarin tamamlanmasini hedefliyoruz”

Samsunspor’un sehrin markasi oldugunu vurgulayan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Sehrimizin onuru ve gururu, tüm Samsunlularin ortak sevinci olan Samsunspor, bizim için sadece bir spor kulübü degil; ayni zamanda birlik ve beraberligimizin, sehrimizin ruhunun en güzel yansimasidir. Samsunspor’umuza olan bagliligimizin bir göstergesi olarak da çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Bu sürecin bir parçasi olarak stadyum yolunda gerçeklestirilen yenileme çalismalariyla taraftarlarimizin maç günlerinde daha konforlu bir erisim saglamalari için gereken adimlari atiyoruz. Taraftarlarimizin talepleri bizler için büyük bir öneme sahiptir. Seçim kampanyamiz sirasinda bu talepler dogrultusunda taraftarimiza, sehrimize verdigimiz sözleri yerine getiriyoruz. Stat yolumuzda, Samsunspor’un kirmizi-beyazli renklerinin simgesi olan yeni kaldirimlar ile estetik bir dokunus kazandiriyoruz. Bu renkler, sadece bir takimin degil, tüm sehrimizin ve taraftarlarimizin ortak degerinin sembolüdür. Maç günlerinde, taraftarlarimizin stadyuma kolayca ulasabilmesi için Stadyum Tramvay Istasyonunu da aktif hale getiriyoruz. Bir yandan o alanda trafigi rahatlatmak adina bir otopark çalismamiz sürüyor. Tüm bu çalismalarin eksiksiz bir sekilde tamamlanmasini hedefliyoruz. Yeni sezona hep birlikte, cosku ve heyecan içinde adim atmayi planliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA