Antalya'nin Gururu Emir Batur Olimpiyatlarda

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nda 32 bransta madalya mücadelesi verecek olan 10 bin 500 sporcu arasinda, Antalyaspor yüzme takimindan yetiserek, rekortmen ve milli yüzücü olan Emir Batur Albayrak da yer aliyor.

Dünyanin en büyük spor organizasyonu olan oyunlarda Türkiye’yi temsil edecek "Team Türkiye" kafilesinde yer alan milli yüzücü Emir Batur Albayrak, sezon içeresinde düzenlenen baraj yarislarinda basarili sonuçlar elde etti. Albayrak, yakaladigi basari sonucunda Paris’te yarisacak 102 milli sporcu arasina girmeyi basaran isim oldu.

Ay yildizli kafilenin “Ayni Ruhla Yeniden” slogani ile katildigi olimpiyatlarda yüzme bransinda aralarinda Emir Batur’un da oldugu 8 yüzücü bulunurken, Antalyaspor yüzme takimi bas antrenörü Turgay Demircioglu da olimpiyatlarda görev alan milli takim antrenörleri arasinda yer aldi.

Antalya’yi temsil eden tek sporcu

Olimpiyat kafilesinde Antalya’yi temsil eden tek sporcu olma özelligini tasiyan Albayrak, Erkekler bin 500 metre Serbest ve 10 kilometrelik zorlu Açik Su yarislarinda performans sergileyecek. Milli yücüzü, olimpiyat tarihine adini yazdirmak için son hazirliklarini tamamliyor.

Kaynak: İHA