Altay'da, Ibrahim Akin'a Yeni Görev

Altay Spor Kulübü, ’Altyapi Futbol ve Spor Okulu’ faaliyetlerinin tamamen kulüp bünyesinde olacagi yeni bir sisteme geçilecegini, koordinatörlük görevine ise Ibrahim Akin getirildigini duyurdu.

TFF 2. Lig ekiplerinden Altay, mali ve sportif açidan kötü günler yasarken altyapi ve spor okullari için önemli bir karara imza atti. Yeni bir yönetim ve yeni bir anlayis ile yola çikacak olan Izmir ekibi, Ibrahim Akin’in koordinatörlügünde yeniden yapilanacak. Kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapilan açiklamada, "Altyapi Futbol ve Spor Okulu faaliyetlerinde yeni bir anlayisla gelecege hazirlanan Altay’imiz, faaliyetlerinin ve gelirlerinin tamamen kulüp bünyesinde olacagi yeni bir sisteme geçiyor. 110 yili askin süredir Türk futboluna sayisiz oyuncu yetistiren ve kazandiran kulübümüz, akademisinden yetisip A Takim formasi giyen ve ‘Genç’ sporculara ilham kaynagi olan Ibrahim Akin’in koordinatörlügünde yeniden yapilaniyor" denildi.

"Yetenekli sporcular Altay bünyesine katilacak"

Futbol okullari yapilanmasi süreci hakkinda bilgi veren Altay Futbol Altyapi Koordinatörü Ibrahim Akin, "Çocukluktan A takima kadar uzanacak olan sporcu gelisim modelinde, önce Izmir sonrasinda komsu illerde faaliyette bulunacak futbol okullari yapilanmasi için start verdik. 6-14 yas grubu sporcularin gelisimlerine katki saglayarak bünyemize kazandirmak istiyoruz. Bunun yaninda, dogal yetenekli sporcularin tespitinin yapilmasi ve takip edilmesini de zamanla saglayacagiz" dedi.

Öte yandan altyapi baskanligina Cemil Has’i getirilirken; Gür Özpaklar, Hasan Tahsin Karahan ve Hakan Has ise yönetimde olacak diger isimler oldu.

Kaynak: İHA