Adana Büyüksehir Belediyesi, 12 Bransta 18 Bin 870 Çocuga Egitim Veriyor

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, 12 ilçede ve 12 bransta 18 bin 870 çocugun Adana Büyüksehir Belediyesi Yaz Spor Okullari’nda egitim aldigini açikladi.

Adana Büyüksehir Belediyesi Yaz Spor Okullari açilis töreni, ASKI Spor Salonu’nda sporcularin, ögrencilerin, velilerin ve Baskan Zeydan Karalar’in katilimi ile gerçeklesti. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando, güres, atletizm, cimnastik, tenis, satranç, kano ve kürek olmak üzere; 12 bransta açilan Adana Büyüksehir Belediyesi Yaz Spor Okullari, 12 ilçede, 74 noktada, 123 antrenör esliginde, toplam 18 bin 870 çocuga ücretsiz egitim alma imkani sunuyor. Yine Büyüksehir Belediyesi tarafindan ögrencilere, spor materyalleri ve kiyafetleri de ücretsiz veriliyor.

"Çocuklarimiza, saglikli bünye ve zihinlere sahip olmalarini saglayacak ortami sunuyoruz"

Açilis töreninde velilere ve çocuklara hitap eden Baskan Zeydan Karalar, ailelerin çocuklarini gönül rahatligiyla birakabilecekleri, bedenen ve ruhen saglikli hale gelecekleri, isinin ehli antrenörlerce egitilecekleri alanlara ihtiyaç duydugunu, bu ihtiyaca cevap vermenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Mustafa Kemal Atatürk’ün “Saglam kafa saglam vücutta bulunur” sözünü hatirlatan Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti:

"Çocuklarimizin saglikli bünye ve zihinlere sahip olmalarini saglayacak ortami onlara, Yaz Spor Okullari’mizla sunuyoruz. Spor kulüplerimizle istisare ve güç birligi yapiyoruz. Böylece yetenekli çocuklarimizin önünü açmak, onlari spor dünyasina kazandirmak için gerekenleri yapiyoruz."

Bogulma vakalari yüzme egitimleri ile azaltilacak

Kentteki bogulma vakalarini azaltmak için verilen yüzme egitimine de deginen Karalar, “Önceki dönemler hayata geçirdigimiz yari olimpik havuz standartlarina sahip portatif havuzlarla birlikte 25 bin evladimiza yüzmeyi ögreterek bogulma vakalarinin azalmasina katki sagladik. Bu yil 6 bin çocugumuza daha yüzme ögretiyoruz. Mevcut havuzlarimiza aritma sistemi kurarak daha saglikli hale getirdik. Bu hizmetlerimizi artirarak devam ettirecegiz. Evlatlarimizin nesesini, mutlulugunu, coskusunu görünce ne kadar dogru bir is yaptigimizi anliyoruz, iyi ki bu hizmetleri yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA