Yaz Spor Okullarinda Çocuklar En Çok Taekwondo Sporunu Tercih Ediyor

Eskisehir Odunpazari Belediyesi’nin Yaz Spor Okullarinda çocuklar tarafindan en çok tercih edilen spor taekwondo oldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk gençligi, saglikli yetisip spor yaparsa ulusumuzun gelecegi güvence altindadir.” sözünü benimseyen Odunpazari Belediyesi, çocuklarin yaz aylarini daha verimli geçirmesi ve spor yapmasi için Yaz Spor Okullari açti. 8 farkli bransin bulundugu Yaz Spor Okullarinda, çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Odunpazari Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü çocuklarin yaz aylarini verimli geçirmesi, tatil yaparken de kendilerini gelistirmesi ve spor yapmasi için Yaz Spor Okullari açti. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, hentbol, jimnastik, atletizm ve taekwondo branslarinda açilan yaz okullarinda yaklasik 600 çocuk spor yapiyor. Yaz Spor Okullarinda özellikle kiz çocuklarinin tercih ettigi spor dallarinda biri taekwondo oldu. El ve ayaklarla uygulanan savunma ve vurus tekniklerinden olusan, sporcuda ahlaki degerlerin yüceltilmesine katkida bulunan bir spor dali olan taekwondo’da 2012-2016 yas arasi sporcular katiliyor. Haftada 2 gün Mehmet Terzi Spor Salonu’nda gerçeklesen taekwondo kursunda 50 sporcu taekwondo yapiyor.

Kendilerini savunmayi da ögreniyorlar

Taekwondo kursuna katilan çocuklarin alaninda uzman egitmenler gözetiminde saglik ile spor yaparken kendilerini savunmayi da ögrendigine dikkat çeken yetkililer, “Çocuklarimizin saglikli bir sekilde büyümesi ve gelecege güvenle adim atmalari için sporun önemini fakindayiz. Taekwondo, miniklerimizin beden ve zihin sagligina katki saglamak adina önemli bir adim. Bu kurslar araciligiyla çocuklarimiz sadece spor yapmiyor, ayni zamanda karakter gelisimini de katkida bulunuyoruz. Gelecegin saglikli ve bilinçli bireylerini yetistirmek amaciyla çalismalarimizi sürdürecegiz dedi.

Kaynak: İHA