Tete, Galatasaray'da 45 Maça Çikti, 3 Gol Atti

Galatasaray’dan, Yunan takimi Panathinaikos’a transfer olan Brezilyali futbolcu Tete, sari-kirmizililar ile geçirdigi 1 sezonda 45 resmi maça çikti ve 3 gol kaydetti.

Yeni sezon transfer çalismalarini sürdüren Galatasaray’da gelen futbolcularin yani sira gidecek futbolcularin da durumu önemliydi. Sari-kirmizililarda Brezilyali futbolcu Tete, takimdan ayrildi ve Yunan ekibi Panathinaikos’a transfer oldu. Galatasaray’in, Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) yaptigi açiklamada, Tete’nin 4 milyon 750 bin Euro bonservis bedeliyle Panathinaikos’a transfer oldugunu ifade edildi.

Sari-kirmizililar, 24 yasindaki futbolcuyu geçtigimiz sezon yaz transfer döneminde kadrosuna katmis, 4+1 yillik sözlesme imzalamisti.

Tete geçtigimiz sezon Galatasaray ile Süper Lig’de 33, UEFA Sampiyonlar Ligi’nde 7, Türkiye Kupasi’nda 3 ve UEFA Avrupa Ligi’nde 2 olmak toplam 45 resmi maçta görev aldi. Brezilyali futbolcu, söz konusu müsabakalarda 3 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

Ayrica geçtigimiz sezon Sampiyonlar Ligi grup asamasinda Tete’nin, Kopenhag aglarina attigi gol ’haftanin golü’ seçilmis ve kendisi de ’haftanin 11’inde’ yer almisti.

Kaynak: İHA