Süt Satarak Oglunu Milli Sporcu Yapan Anne, Paris Olimpiyatlari'ndan Umutlu

2024 Paris Olimpiyatlari’nda üç adim atlama bransinda Türkiye’yi temsil edecek Samsunlu Necati Er’in ailesi, çocuklarina güveniyor. Anne Kiymet Er, "Geçmiste babasi izin vermemesinden dolayi spora gizli gönderdim. Süt satarak harçligini verdim. Olimpiyatlarda basarili olmasini istiyoruz" dedi.

Dünyanin önemli spor organizasyonlarin biri olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na üç adim atlama bransinda yarisacak Samsunlu milli atlet Necati Er’in (27) hikayesi hem takdir topluyor hem duygulandiriyor. Beden egitimi ögretmeninin kesfetmesi sonucunda küçük yasta spora baslayan Er, çesitli zorluklarla mücadele etti. Atletizme basladigi zamanlarda babasi Yalçin Er (51), ulasim ve diger masraflardan dolayi Necati Er’in antrenmanlara gitmesine izin veremedi. Ogluna güvenen Anne Kiymet Er (50) ise süt ve yumurta satarak oglunun spora gönderdi. Çesitli yarismalarda sampiyonluklar yasayan, Avrupa sampiyonu ve Türkiye dereceleri elde ederek anne ve babasini gururlandiran Er, olimpiyatlarda Türk bayragini göndere çektirmek istiyor.

Kiymet Er: "Süt satiyordum kazandiklarimi ona veriyordum"

Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulunan anne Kiymet Er, çok gururlu oldugunu belirterek, "Güzel duygular hissediyoruz. Basarili olmasini istiyoruz. Spora basladi, Babasi göndermiyordu. Ben de gizli gizli yolladim. Sonrasinda basarilar kazandi. Babasi da destek olmaya basladi.

Türkiye’de birinci, Avrupa’da birinci oldu. Maddiyatini bir sekilde karsiladim. Süt satiyordum, kazandiklarimi ona veriyordum. Babasinin çalistigi da servis parasina gidiyordu. Aydan aya 3 tane çocuk okutmasi zordu" diye konustu.

Baba Yalçin Er ise, "Ikinci olimpiyatina gitti. Ilk olimpiyatinda 6. oldu. Insallah bunda derece alir. Geçmiste kimse atletizmin ne oldugunu bilmiyordu. Ögretmenligini de aldi daha iyi oldu. Ümitliyim, en az bir üçüncülük bekliyorum. 1 yildir oglumu göremiyorum. Çok çalisiyor" seklinde konustu.

Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek Necati Er ise ilk olarak hedefinin finallere kalmak oldugunu ve daha sonra olimpiyatlarda madalya kazanmak istedigini ifade etti.

Kaynak: İHA