Karatay'da Yaz Kur'an Kurslarindaki Ögrencilere Futbol Turnuvasi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan, yaz Kur’an kurslarinda egitim gören çocuklara yönelik olarak organize edilen futbol turnuvasi basladi. 9 Agustos’ta sona erecek olan ve toplamda 455 ögrencinin 35 takimin basarisi için ter dökecegi 2024 Karatay Cami ile Kur’an Kurslari Arasi Dostluk ve Kardeslik Futbol Turnuvasinda dereceye girenleri ise sürpriz ödüller bekliyor.

Karatay Belediyesi ile Karatay Ilçe Müftülügü’nün katkilariyla, ilçedeki camiler ve Kur’an kurslarinda egitim alan çocuklar arasinda düzenlenen “2024 Karatay Cami ile Kur’an Kurslari Arasi Dostluk ve Kardeslik Futbol Turnuvasi” basladi.

Ilçedeki tüm camiler ve Kur’an kurslarini kapsayan organizasyonda 35 cami ve Kur’an kursunda egitim alan toplamda 455 ögrenci ter dökecek. Karsilasmalar; “Minikler” ve “Yildizlar” olarak iki ayri kategoride yapiliyor. Öte yandan, turnuva, 9 Agustos’taki 2’ncilik, 3’ncülük ve final maçiyla sona erecek. Karatay Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan ve FIFA normlarindaki Erenler Hali Sahasi’nda baslayan 2024 Karatay Cami ile Kur’an Kurslari Arasi Dostluk ve Kardeslik Futbol Turnuvasinda dereceye girenleri ise sürpriz ödüller bekliyor.

Çocuklarimizin gelisimine katki saglamaya devam ediyoruz

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, bu yil 3’üncüsünü düzenledikleri 2024 Karatay Cami ile Kur’an Kurslari Arasi Dostluk ve Kardeslik Futbol Turnuvasina katilan kurslara ve bütün çocuklara basarilar diledi. Baskan Hasan Kilca, “Karatay Belediyesi olarak egitime, spora ve gençlerimize destek vermeye devam ediyoruz. Karatay Yaz Spor Okullari egitimlerimiz yogun ve verimli bir sekilde devam ediyor. Simdi de ilçemizdeki yaz Kur’an kurslarinda ve camilerinde egitim gören çocuklarimiza yönelik olarak dostluk ve kardeslik futbol turnuvasi yapiyoruz. Gençlerimizin fiziksel ve zihinsel anlamda gelismesine katki saglamaya devam edecegiz. Turnuvaya katilan ve katki sunan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA