Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri Ile 5 Yillik Sözlesme Imzaladi

Fenerbahçe’nin yeni transferi Fasli futbolcu Youssef En-Nesyri, sari-lacivertlilere transferi için mutlu oldugunu belirterek, "Umarim hedeflerimize ulasiriz ve taraftarlarimizi mutlu ederiz" dedi.

Fenerbahçe, yeni transferi Fasli futbolcu Youssef En-Nesyri için Sükrü Saraçoglu Stadyumu 1907 Tribünü’nde imza töreni düzenledi.

Sari-lacivertliler, 27 yasindaki futbolcu ile 5 yillik sözlesme imzaladi. Törende Asbaskan Acun Ilicali ve Sportif Direktör Mario Branco da yer aldi.

Acun Ilicali: "En-Nesyri, hocamizin transfer listesinde 1 numaraydi, getirmek için inat ettik"

Youssef En-Nesyri’nin, Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek oyuncu oldugunu söyleyen Acun Ilicali, "Onu burada gördügümüz için çok mutluyuz. Çok degerli bir futbolcu. Bizim için uzun bir süreç oldu. Youssef’un baska takimlarla temas oldugunu, kafasinin karisik oldugu seklinde haberler çikiyordu. Biz bu haberleri gülümseyerek okuduk. 3-4 hafta önce ilk görüsmelerde Youssef, hemen bize karsi olan sicakligini hissettirdi. Çabuk bir sekilde anlastik. Bahsettigimiz oyuncu söyle anlatayim, geçtigimiz sene 40 milyon Euro resmi teklif almis, Milan’dan 30 milyon küsur teklif almis degerli bir oyuncu. Transferi için Sevilla ile ciddi görüsmeler yaptik. Bu sürecin uzamasinin tek sebebi var, o da Fenerbahçemizin ekonomik bu transferi daha avantajli bitirmesi. Burada gözlemledigim tek sey baskanimiz bu tip konularda çok hassas. Her futbolcu transferinde kulübün menfaatlerini ön planda tutuyor. Youssef’u 20 milyonun altinda bir bonservisle transfer ettigimiz için mutluyuz. Bazi sözler vermistik transfer döneminde. Youssef bizim için çok önemliydi, kafaya ciddi derecede taktik. Hocamizin transfer listesinde 1 numaraydi. Getirmek için inat ettik, büyük mücadele ettik. Bütün Fenerbahçelilere adina kendisine tesekkür ediyorum. Sevilla’ya tesekkür ediyorum. Taraftarlar her zaman acelecidir, bu çok normal. Herkes sunu iyi bilsin ki transfer dönemi bizim açimizdan muhtesem geçti. Hocamizin istedigi bütün puzzlein eksik parçalarini önemli yildizlarla doldurduk. Biz yildiz dedigimiz zaman Alexleri, Hooijdonklari kast ediyorduk. Bugün Oguz Aydin’a bakarsaniz Ferdi’nin gençligini göreceksiniz. Aldigimiz oyunculara bakarsaniz, Hooijdonklari, Alexleri getirmek istiyoruz. Biz Fenerbahçe için baskanimiz önderliginde elimizden geleni yapiyoruz. Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu Fenerbahçe oldu. Kadro degerimizi 250 milyona tasimis olduk. Çok iyi bir kadro kurdugumuzu, gönüllerinin rahat olmasi istedigimizi söylüyorum. Özlenen sampiyonlugu bu sene camiamiza getirecegiz" diye konustu.



Mario Branco: "Transferimizin yaklasik yüzde 95’ini 24 Temmuz civarinda bitirmeyi basardik"

Bu kalitede bir forveti bu kadar erken bitirdikleri için çok mutlu oldugunu ifade eden Mario Branco, "Çünkü su anda Sampiyonlar Ligi ön elemeleri oynuyoruz. Transfer penceresi yaklasik 1.5 ay sonra kapacak. Transferimizin yaklasik yüzde 95’ini 24 Temmuz civarinda bitirmeyi basardik. Bu bizler için önemli, kadronun istikrari için önemli. Hocamizin ana opsiyonlarindan biriydi. O yüzden burada oldugu için çok mutluyum. Umarim Youssef’dan bekledigimiz katkiyi saglar" seklinde konustu.



Youssef En-Nesyri: "Umarim hedeflerimize ulasiriz ve taraftarlarimizi mutlu ederiz"

Fenerbahçe’ye transferi için çok mutlu oldugunu vurgulayan Youssef En-Nesyri, "Burada oldugum için çok mutluyum. Harika bir takim. Çok uzun zamandir bildigim, takip ettigim bir takim. Bana güvendikleri için Mario’ya, baskanimiza ve hocamiza tesekkür ediyorum. Ayni zamanda aileme de çok tesekkür ediyorum. Onlar da bugün yanimdalar. Buraya gelmem de çok yardimci oldular. Umarim her sey yolunda gider. Ben sahada elimden geleni verecegim. Umarim hedeflerimize ulasiriz ve taraftarlarimizi mutlu ederiz. Gerçek su ki pek çok takim vardi benimle ilgilenen. Fenerbahçe’ye gelmek benim için önemiydi. Burada oldugum için çok mutluyum. Vermis oldugum karardan dolayi çok rahatim. Süreç biraz uzadi. Çünkü kulüpler arasi görüsmeler yapiliyordu. Kulüpler en sonunda anlasmaya vardilar. Burada oldugum için çok mutluyum. Her seyimi verecegim, çok çalisacagim" açiklamasinda bulundu.

Sari-lacivertli taraftarlar için ise Fasli futbolcu, "Iki sene önce burada onlara karsi oynamistim, iki seneden beri takimi takip ediyorum. Taraftarlarin gösterdigi destek benim çok hosuma gitmisti. Umarim onlarin bana gösterdigi sevginin karsiligi sahada veririm" dedi.

Youssef En-Nesyri’nin, sari-lacivertlilerin ekonomik olarak kararli ve dogru yolda gittigine dikkat çeken Acun Ilicali, "Transfer çalimi yapacagim diye, insanlar beni konussun diye milyonlari harcamak dünyanin en kolay seyi. Bu para bizim paramiz degil. Bu konuda ayni hassasiyeti gösteriyorum. Bunun dogru yönetilmesi saglamak bizim görevimiz" degerlendirmesini yapti.

Youssef En-Nesyri: "Açikçasi rakip takimlardaki forvetlere bakmiyorum"

Rakip takim forvetlerine bakmadigini, kendi performansina odaklandigini vurgulayan Youssef En-Nesyri, "Ben açikçasi rakip takimlardaki forvetlere bakmiyorum. Kendime bakiyorum. Neler yapabilecegimi de çok iyi bir sekilde biliyorum. Buraya kupalar kazanmaya geldim. Kupalar kazanmak için elimden geleni yapacagim. Sahsi hedeflerden ziyade benim tek hedefim bu" seklinde konustu.



"Elimden gelenin en iyisini yapacagim"

27 yasindaki futbolcu, Ispanya disinda ilk senesi olacagini hatirlatarak, "Oyuncular nereye giderse gitsinler oraya alismalari gerekiyor. Yapmaniz gereken isinize konsantre olmaniz. Saha ayni. Ben de elimden gelenin en iyisini yapacagim. Buraya gelmeden önce bazi oyuncularla konusmustum. Fenerbahçe’nin çok büyük bir takim oldugunu, her zaman kazanmak istedigini, kaybetmeyi asla sevmedigini söylediler. Bu da benim çok hosuma gitti. Ailemle, menajerimle görüstüm, kesinlikle gelmek istedigimi söyledim" diye konustu.



"Büyük takimlarda her zaman rekabet olur"

Takim içindeki rekabete hazir oldugunu belirten Fasli futbolcu, "Oyuncular arasinda rekabet olacak ama büyük takimlarda her zaman rekabet olur. Son karar hocanindir. Daha önce oynadigim takimlarda benimle ayni pozisyonda oynayan oyuncularla problem yasamadim. Onlar benim takim arkadasim. Umarim birlikte çok fazla gol atariz. Önemli olan takimin kazanmasi. Ayni hedef dogrultusunda birlikte yürüyecegiz" ifadelerini kullandi.

Acun Ilicali: "Ferdi’nin Avrupa’da degeri 30 milyon Euro’nun üzerine çikti, çok ciddi teklifler de var"

Türkiye’de futbolcularina en çok talep gelen kulübün Fenerbahçe oldugunu aktaran Acun Ilicali, sözlerini söyle sürdürdü:

"Fenerbahçemiz, Türkiye’de oyuncularina en çok talepte bulunulan kulüptür. Transfer teklifleri o kadar çok ki bugün istesek takimin tamamini satabiliriz. 100 puan toplamis, puan rekoru kirmis ve mükemmel bir basari saglamis performans olarak ve bence baska etkenlerden dolayi da sampiyonlugu engellenmis bir takimin oyuncularini yollamali miyiz? Ferdi’nin, Avrupa’da degeri 30 milyon Euro’nun üzerine çikti, çok ciddi teklifler de var. Ancak bu konuda yönetim olarak baskanimiz önderliginde çok aklimizin almayacagi bir teklif gelmedigi sürece oyuncu satmayacagiz. Ferdi’ye gelen 30 milyon teklif ya da o civarlarda olan teklifler bizim için normal ve bizi heyecanlandirmiyor. Fenerbahçe’nin kadrosundaki üç 9 numara da kendi milli takiminda oynuyor. Fenerbahçe tarihinde böyle üç 9 numara görmedim. Üç marka 9 numara kulübümüzde. Futbolcularimizi satmadan bu kadroyu en üst seviyeye tasima hedefini basardik. Çok üst düzey oyuncularimiz var. Birlik ve beraberlikle bu seneyi sampiyonlukla sonuçlandiracagiz. Herkesin desteklemesini rica ediyorum."

Kaynak: İHA