Erhan Kuskapan Açiklamasi '2030 Yilina Kadar Bütün Kupalara Talibiz'

Ampute Futbol Milli Takimi Yardimci Antrenörü Erhan Kuskapan, genç bir jenerasyona sahip olduklarini belirterek, "Bu oyunculara sahip oldugumuz için çok sansliyiz. 2030 yilina kadar bütün kupalara talibiz" dedi.

Ampute Futbol Milli Takimi Yardimci Antrenörü Erhan Kuskapan, Ihlas Haber Ajansi muhabirine geride kalan Avrupa sampiyonasi, hedefler ve projeler hakkinda açiklamalarda bulundu. Avrupa sampiyonasina hazirlik sürecini anlatan Kuskapan, "Martin 23’ünde ligleri bitmisti, nisanda takimi kampa aldik. 2 aylik hazirlanma sürecimiz vardi. Bizim için de bu süre yeterliydi. Zorlu süreç geçirdik. 30 sporcu arkadasimizdan 15 kisiye düstüler. Çalistilar, çabaladilar ve sampiyon oldular. Kendilerini tebrik ederim. Bizim için güzel bir süreç oldu. Benim Ampute Milli Takimi ile 2. Avrupa sampiyonlugum oldu, 1 de dünya sampiyonlugum var. 2 Avrupa ve 1 Dünya Kupasi kazanmis dünyadaki tek antrenör benim. Bunun da gururunu yasiyorum. Federasyon baskanimiza, Ismail Temiz hocamiza tesekkür ederim. 2026 Dünya Kupasi’na hazirlanmak için önümüzdeki güzel bir süreç var" diye konustu.



"2030 yilina kadar bütün kupalara talibiz"

Genç bir jenerasyonlari oldugunu ifade eden Erhan Kuskapan, "Gol krali olan oyuncumuz Ömer Güleryüz 1997 dogumlu, 1999 dogumlu Kemal Günes var. Bunlar ampute futbolunun Messi ve Ronaldo’su. Bu oyunculara sahip oldugumuz için çok sansliyiz. 2030 yilina kadar bütün kupalara talibiz. Çünkü onlardan öndeyiz. Dünyada siyahi takimlar bizi biraz zorluyorlar, çok sert oynuyorlar. Ofsayt olmadigi için daha iyi kapaniyorlar. Sporcu kardeslerimiz, bayragimizi zirveye dikmek için mücadele etmeye devam edecekler. Takimimizda gazilerimiz var. Ismail Temiz hocamiz, Savas Kaya var, birkaç tane daha gazi kardesimiz var. Gazilerin oldugu bir takim oldugumuz için de maneviyati yüksek bir takim. Bunun da bize artilari diger takimlara göre fazla. Fiziksel anlamda düstügümüz zamanlarda bile bu duygular ekstra motivasyon sagliyor. Dünyada ampute futbol, Türkiye’den sorulur" seklinde konustu.

Deprem bölgelerine federasyonun çalismalari oldugunu aktaran Kuskapan, "Federasyonumuzun ve Ismail Temiz hocamizin beraber yapacagi bir proje var. Burada ampute futbol sahalari kazandirip, ampute futboluna kazandirma düsüncemiz var. Insallah bunu da gerçeklestirecegiz" cümlelerine yer verdi.

"Kulüplerimize destek bekliyoruz"

Ampute futbolunda kulüpler kapandiginin altini çizen Erkan Kuskapan, "Ampute Futbol Takimimiz degerli bir takim. Liglerde 26 ampute kulübümüz var. 3 ligimiz var. Bu sayi Dünya Kupasi’ndan önce 32’ydi. Kulüplerimiz kapaniyor. Ampute futbolun 3 büyüklerinden biri kulübünü kapatti. Ampute futbol, dünyada Türkiye’den sorulur diyoruz ama kulüplerimizi de desteklememiz gerekiyor. Çünkü bu sporcu kardeslerimiz milli takimdan önce kulüplerinde yetisiyor. Belediyelerimiz, sponsorluk anlaminda destek vermesi gerekiyor. Elimizde böyle degerli bir brans var. Bu bransi korumak zorundayiz. Kulüplerimize destek bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA